Sfântul Ioan Botezătorul prăznuit la Catedrala Veche din Arad

În Duminica după Botezul Domnului și totodată și prăznuirea Sfântului Proroc Ioan Botezătorul, 7 ianuarie 2018, Preasfințitul Părinte Emilian Crișanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Aradului a săvârșit Sfânta Liturghie în Catedrala Veche din Arad, ocrotită de Sfântul Ioan Botezătorul, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi. Din sobor au făcut parte: Părintele Cristinel Ioja, decanul Facultății de Teologie Ortodoxă din Arad,  Părintele Ioan Tulcan, Părintele Teodor Pavel, Părintele Ioan Lazăr, Părintele Eugen Crişan, Arhid. Mircea Proteasa și Arhid. Gheorghe Lehaci.

La momentul rânduit, Ierarhul a ținut un cuvânt de învățătură despre sărbătoarea de astăzi și importanța prăznuirii ei cu precădere în bisericile puse sub ocrotirea Sfântului Ioan Botezătorul. Astfel, se cuvine ca și noi să săvârşim cu bucurie duhovnicească soborul Sfântului marelui Ioan, Înaintemergătorul şi Botezătorul, rugându-l să mijlocească pentru noi către Stăpânul Hristos, ca să fim şi noi în Biserica celor ce prăznuiesc veşnic, în locaşul cel nefăcut de mână şi acolo, în ceruri, să auzim glasul celor ce dănţuiesc şi prăznuiesc dumnezeieştile arătări cele veşnice, săturându-ne cu ei de vederea feţei lui Dumnezeu, Celui slăvit în Treime.

În cadrul sfintei slujbe mulțime de credincioși, tineri și vârstnici, s-au împărtășit cu Sfintele Taine.

Credincioșii prezenți au avut posibilitatea să se închine la o părticică din moaștele Sfântului Ioan Botezătorul, aflate în vistieria Catedralei Vechi, care au fost puse spre închinare.

Răspunsurile liturgice au fost date de Corul Armonia al Catedralei Vechi, condus de maestrul Ovidiu Boar.

Protos. Iustin Popovici

1

2

3

4

5

6

7

8