Slujire arhierească și binecuvântare de lucrări în Parohia Odvoș

În Duminica Izgonirii lui Adam din Rai, 18 februarie 2018, Înaltpreasfințitul Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului a efectuat o vizită chiriarhală pe Valea Mureșului, în Parohia Odvoș, Protopopiatul Lipova. Cu acest prilej, Chiriarhul arădean a săvârșit Sfânta Liturghie arhierească în biserica parohială cu hramul ,,Buna Vestire”, înconjurat de un sobor de slujitori, în prezența oficialităților județene și locale și a numeroși credincioși. Din sobor au făcut parte Pr. Mircea Șirian, secretar al Protopopiatului Lipova, Pr. Gheorghe Cora, din Parohia Milova, Pr. paroh Cosmin Corâci și Arhid. Tiberiu Ardelean, inspector eparhial.

La momentul rânduit, Înaltpreasfinția Sa a a adresat credincioșilor prezenți un cuvânt de învățătură despre ,,Vremea postului spre ziua Învierii”, în care a făcut referire la citirile scripturistice ale duminicii (Rom. 13-14; Matei 6), cu îndemnurile la stăruința în săvârșirea binelui în curgerea Postului Sfintelor Paști, prin trezirea conștiinței și cugetarea la mijloacele de înălțare sufletească.

În cadrul acestei slujiri, Înaltpreasfințitul Părinte Timotei a săvârșit slujba de sfințire a lucrărilor interioare efectuate la lăcașul de cult și de renovare la casa parohială.

La finalul Sfintei Liturghii, Preotul Cosmin Corâci, pentru frumoasa lucrare administrativ pastorală desfășurată în parohie și în semn de apreciere din partea Chiriarhului, a fost hirotesit întru iconom.

Părintele paroh a mulțumit Înaltpreasfințitului Părinte Timotei pentru slujire și pentru distincția oferită, și în mod special pentru binecuvântarea părintească oferită parohienilor la începutul Postului cel Mare, precum și tuturor oficialităților și credincioșilor prezenți la această sărbătoare a parohiei.

Protos. Iustin Popovici

 1

2

3

4

5