Cerc misionar la Parohia Ilteu

A devenit deja o tradiție ca preoții din cercul misionar Săvîrșin să se întâlnescă în duminica Sfintei Cruci ( a treia din sfântul post) în frumoasa biserică din parohia Ilteu, păstorită de preotul Ionel Bălănescu.

Preoții prezenți au săvârșit taina sfântului maslu sub protia preotului paroh, în prezența multor credincioși din parohie și a altor invitați, care s-au înălțat duhovnicește la sfânta Liturghie, apoi, împreună, cler și popor au cerut binecuvântarea Lui Dumnezeu  în taina Sfântului Maslu.  

Cuvântul de învățătură a fost rostit de preotul iconom stavrofor Romolus Francescu  de la parohia Toc, care după ce a trecut în revistă semnificația Sfintei Cruci și prefigurarea ei în Vechiul Testament, a explicat apoi despre semnificația crucii în viața noastră și despre binecuvântările lui Dumnezeu care se pogoară asupra credincioșilor atunci când ei rămân aproape de biserica lui Hristos și își asumă viața lor ca dar primit de la Dumnezeu.

Preotul iconom stavrofor Laurențiu Suba de la parohia Căprioara a vorbit, în contextul Anului Omagial al unității de neam și credință,  despre ”Organizarea bisericească și unitatea de neam și credință” și apoi în ultima parte despre ”Uniația și efectele ei în spațiul românesc”.

În încheierea sfântului maslu toți cei prezenți s-au rugat așa: ” Crucii Tale Ne închinăm Hristoase, și Sfântă Învierea Ta o lăudăm și o slăvim.”

Pr. Călin Mădăluță

2