Etapa judeţeană a Olimpiadei de Religie, ediţia 2018

Sâmbătă, 3 martie 2018, s-a desfăşurat etapa judeţeană a Olimpiadei de Religie Ortodoxă pentru clasele a VII-a – a XII-a, a Olimpiadei de Religie pentru Seminariile şi Liceele Teologice Ortodoxe din România (clasele a IX-a – a XII-a), precum şi a concursului „Lăsaţi copiii să vină la Mine!” (clasele a V-a – a VI-a), gazda evenimentului fiind şi în acest an Seminarul Teologic Ortodox din Arad.

Cei peste 200 de candidaţi au avut parte atât de emoţiile benefice ale unui concurs şcolar, cât şi de bucuria întâlnirii cu ierarhul Arhiepiscopiei Aradului, Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop dr. Timotei Seviciu. În cuvântul Său, transmiţând şi binecuvântarea membrilor Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, Înaltpreasfinţia Sa a binecuvântat elevii participanţi şi dăscălimea care i-a pregătit şi care i-a însoţit la eveniment, subliniind faptul că această ediţie a Olimpiadei se desfăşoară în anul centenar al Marii Uniri, iar Aradul a avut un rol de frunte în plămădirea idealului naţional, rol de frunte pe care Înaltpreasfinţia Sa îl doreşte şi elevilor participanţi în această competiţie. În prezenţa Preacucernicului părinte arhidiacon Tiberiu Ardelean, inspector bisericesc al eparhiei, a Preacucernicului părinte arhidiacon Florin Sirca, inspector de specialitate la Inspectoratul Şcolar al Judeţului Arad, a Preacucernicului părinte prof. Pompiliu Gavra, directorul Seminarului arădean, a altor profesori, elevi şi părinţi ai acestora, momentul inaugural a deschis astfel duhovniceşte întreaga zi.

Elevii care obţin locul I, la fiecare nivel de clasă, cu media minimă 9,00, se vor califica la etapa naţională care va avea loc anul acesta la Iaşi (clasele VII-XII), respectiv la Baia Mare (pentru elevii seminarişti).

Pr. prof. Codin Şimonca-Opriţa

3

4

5

1

6

7

0