Filantropia copiilor în Spitalul din Arad

Vineri 9 martie 2018, a avut loc la Spitalul Județean din Arad o activitate desfășurată de Asociația Ortodoxă „Sf. Mare Mc. Gheorghe” Aradul Nou, asociație ce are ca scop astfel de acțiuni filantropice, prin implicarea tinerilor din biserică.
Compartimentul de Boli Infecțioase Copii din cadrul Spitalului Clinic de Urgență Județean Arad a primit o donație constând în 5 televizoare și mai multe cărți religioase pentru copiii internați aici, în valoare de aproape 5000 lei. Banii au provenit din activitatea desfășurată de tinerii din grupa de cateheză și copiii din corul „Sfințișorii” din Parohia Ortodoxă Aradul Nou în cadrul programului „Mărțișor cu dragoste”. Aceștia au confecționat în tehnica quilling și fimo peste 500 de mărțișoare pe care le-au oferit credincioșilor prezenți în biserica parohială, după sfintele slujbe, primind în dar o anumită sumă de bani, în total adunând suma mai sus menționată.

Cu această donație, copiii au dorit să facă o faptă bună, asemănătoare celei de anul trecut când au oferit 10 cântare medicale profesionale Spitalului Matern din Arad. De aceea, au sprijinit acțiunea Asociației Cetatea Voluntarilor de a renova acest Compartiment dedicat copilașilor bolnavi, prin oferirea cărților și a televizoarelor.
„Faptele bune făcute în post sunt aducătoare de lumină. Când lumina vine din mâna copiilor, luminează întreaga familie, întreaga comunitate. Aceste activități filantropice trebuie promovate în rândul tinerilor Bisericii noastre și cu ajutorul enoriașilor și a sponsorilor cu inimă mare să încercăm să construim o lume mai bună. Mulțumim lui Dumnezeu că ne-a ajutat să facem această acțiune cu copiii și mai ales enoriașilor parohiei, binefăcătorilor și membrilor asociației noastre pentru jertfelnicia și dragostea cu care încurajează mereu copiii” a declarat părintele Gabriel Mariș consilier social la Arhiepiscopia Aradului și președinte al asociației amintite.

Asociația își propune promovarea si derularea de programe, mecanisme și activități carevizează asistența socială, asistența medicală, asistența și dezvoltarea comunitară, economiasocială, educația și cercetarea interdisciplinară, cultura, dezvoltarea organizațională, tineretul șimediul, pe plan local, contribuind astfel la dezvoltarea comunității în spiritul valorilor creștin-ortodoxe, prin responsabilizarea sociala față de semeni și în mod deosebit față de grupurilevulnerabile. Totodată asociația își propune să desfășoare campanii de informare, sensibilizare și educare a opiniei publice cu privire la subiecte relevante pentru activitatea sa și care afectează calitatea vieții și demnitatea umană.

Asociația Ortodoxă „Sf. Mare Mc. Gheorghe” Aradul Nou

image