Instalare de preot în Parohia Pecica I

În Duminica a 4-a din Postul cel Mare, din mila lui Dumnezeu și cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Dr. Timotei Seviciu, Arhiepiscopul Aradului, a avut loc instalarea părintelui Kősztner Radu Ioan ca preot slujitor în parohia Pecica 1, Protopopiatul Arad, de către Preaonoratul Părinte Protopop Flavius Petcuț alături de Părintele Paroh Nicolau Mircea. Sfânta Liturghie a fost săvârșită în biserica cu hramul „Sfintii Trei Ierarhi” din orașul Pecica de Pr. Nicolau Mircea si Pr. Kősztner Radu Ioan, în prezența autorităților locale si municipale prin prezența Președintelui Consiliului Județean Iustin Cionca, și a unui număr însemnat de credincioși. Răspunsurile liturgice au fost date de cântăreții parohiei.

Cuvântul de învățătură a fost rostit de către părintele Nicolau Mircea care a vorbit despre minunea săvârșită de Mântuitorul nostru Iisus Hristos, minune relatată de Sfântul Evanghelist Marcu (Mc, 9,17-32).

La finalul Sfintei Liturghii, Preaonoratul Părinte Protopop Flavius Petcuț  a oficiat instalarea noului preot. Acesta i-a înmânat părintelui Kősztner Radu Ioan Sfânta Evanghelie, Sfânta Cruce și cheia bisericii, explicându-i acestuia cât și credincioșilor importanța deosebită a acestui act si de marea responsabilitate a Preoției.

Noul preot al parohiei Pecica părintele Kősztner Radu Ioan, a adus mulțumirile cuvenite Bunului Dumnezeu, pentru toate darurile revărsate peste dânsul, Înaltpreasfințitului Părinte Timotei si Preasfintitului Emilian Crișanul, pentru încrederea și susținerea acordată, Preaonoratului părinte protopop, preoților slujitori, oficialităților locale si municipalele, familiei și tuturor credincioșilor care i-au fost alături în acest moment important al vieții sale.

Diac. Dr. Paul Orădan

image

image

image

image