Părintele Constantin Necula a conferențiat la Arad în prezența a peste 2000 de persoane

Joi, 29 martie 2018, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, în Sala Polivalentă din Municipiul Arad, a avut loc conferinţa filocalică „Cunoașterea de sine prin cunoașterea lui Dumnezeu”, susţinută de către Părintele Profesor Constantin Necula de la Facultatea de Teologie din Sibiu. Sala s-a dovedit a fi neîncăpătoare, peste 2000 de oameni, de toate vârstele, au venit să îl asculte pe unul dintre cei mai iubiți preoți ortodocși din România.

Prezentarea părintelui profesor în fața arădenilor și a celor veniți și din alte părți, a fost făcută de Preasfințitul Părinte Emilian Crișanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Aradului.

După aceasta, Părintele Constantin Necula a susținut prelegerea pregătită,  abordând teme diverse din viața pastorală și istorică a Bisericii, problemele lumii contemporane și în special a tinerilor, credința poporului român pentru cunoașterea lui Dumnezeu, Centenarul Marii Uniri ș.a.

În cea de-a doua parte a întâlnirii părintele Necula a răspuns la numeroasele întrebări venite din partea publicului.

La final, Preasfințitul Părinte Emilian i-a mulțumit Părintelui profesor în numele Chiriarhului locului, a oficialităților și credincioșilor prezenți și i-a oferit, în semn de apreciere și prețuire, un frumos coș cu flori și o Icoana cu Maica Domnului. De asemenea, Preasfinția Sa a transmis tuturor celor prezenți să petreacă Sărbătoarea Învierii cu bucurie și lumină.

Această conferinţă a fost organizată de către Arhiepiscopia Aradului, prin Sectorul cultural, cu sprijinul și în parteneriat cu Consiliul Județean Arad, prin Centrul Cultural Județean.

La eveniment au participat oficialitățile locale și centrale, preoți din întreaga eparhie, mulțime de credincioși, tineri și copii.

Vineri, 30 martie, părintele se va afla în mijlocul credincioșilor din zona Ineului, unde va susține o conferință ,,Familia creștină în zilele noastre”. Evenimentul se va desfășura în Sala Gotică de la Hanul Moara cu Noroc, din Ineu, începând cu ora 18:00.

***

Părintele Constantin-Valer Necula este absolvent al Facultății de Teologie Ortodoxă „Andrei Șaguna” din Sibiu și este doctor în teologie, specializarea catehetică-omiletică și pedagogie creștină. Este autor de volume de predici, de studii și articole de omiletică și catehetică, dar și de cărți pentru copii și tineret. A tradus mai multe cărți și a scris articole în publicații din țară și străinătate. A semnat zeci de studii în limba română și în limbi străine – franceză, italiană, germană – și numeroase recenzii. A susținut sute de conferințe în țară și în străinătate și a participat la o serie de emisiuni radio și de televiziune, atât la posturi naționale, cât și internaționale.

Protos. dr. Iustin Popovici

DSC_5006

DSC_5011

DSC_5014

DSC_5016

DSC_5030

DSC_5032

DSC_5036

DSC_5039

DSC_5047

DSC_5052

DSC_5070

DSC_5073

DSC_5076

image

image

image

image

DSC_5087

DSC_5089

DSC_5090

foto credit: Dan Cioca