„Stăpâne Hristoase milostive, miluiește pe robii Tăi”

 Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Timotei Arhiepiscop al Aradului, vineri în Săptămâna Floriilor, cei 5 preoți din cadrul Sectorului Social-Filantropic al Arhiepiscopiei Aradului, s-au întâlnit la Centrul de îngrijire și asistență pentru persoanele vârstnice din cadrul Direcției de Dezvoltare și Asistență Comunitară a Primăriei Arad, pentru a săvârși Sfânta Taină a Maslului celor 150 de vârstnici găzduiți aici.Pentru acești robii ai lui Dumnezeu, prezenți la slujbă, vârstnici și angajați ai Centrului, s-au făcut rugăciuni pentru „cercetarea lor cea întru Dumnezeu și ca să vină peste ei harul Sfântului Duh, să fie izbăviți ei de toată patima și întinăciunea trupului și a sufletului și de toată răutatea”.

După săvârșirea Sfintei Taine în capela ortodoxă cu hramul „Sf. Ap. Andrei”, preoții au trecut mai apoi pe la toți vârstnicii nedeplasabili din cele cinci pavilioane, pentru a-i unge cu untdelemnul sfințit spre tămăduire și alinarea suferințelor, urându-le totodată și Sărbători cu lumină în suflet și alese bucurii duhovnicești.

 „Prin ungerea untdelemnului Tău și prin atingerea preoților, Iubitorule de oameni, sfințește de sus pe robii Tăi” (stihire Sfântul Maslu)

 Sectorul Social Filantropic și Misionar  al Arhiepiscopiei Aradului

 DSC_0569