Procesiune cu sălcuțe în Parohia Prunişor

În ajunul praznicului Intrării Domnului în Ierusalim sau după cum este cunoscut în popor, cel al Floriilor, tinerii parohiei Prunişor împreună cu preotul paroh au pornit într-o procesiune pe străzile localităţii, pentru a aduce la sfânta biserică sălcuţe, care mai apoi vor fi împărţite credincioşilor în ziua praznicului.
​Această procesiune a început din faţa locaşului de cult, continuându-se pe străzile localităţii până la una dintre troiţele parohiei. Pe parcursul procesiunii, tinerii au cântat imnul „Cu noi este Dumnezeu…”.
​Acolo tinerii au fost aşteptaţi de un număr însemnat de credincioşi. Fiecare dintre aceştia au primit câteva rămurele de salcie, în vederea aducerii aminte a acelor copii din Ierusalim, care au strigat din adâncul fiinţei lor: „Osana, Fiul lui David, binecuvântat este Cel ce vine întru numele Domnului, Împăratul lui Israel”( Matei 21, 9).
​Acest termen „Osana” provine din limba ebraică şi înseamnă mântuieşte. Sfântul Grigorie Palama afirma faptul că „Osana” este un imn adresat Mântuitorului Iisus Hristos, Cel care avea să intre in Ierusalimul pământesc, ca o prefigurare a intrării în Ierusalimul ceresc.
​ Dupa finalizarea procesiunii, tinerii au participat la repetiţiile pentru concertul din Duminica Învierii, iar mai apoi au luat parte la slujba Vecerniei, dând răspunsurile la strana bisericii.

Pr. Avram Florin Ioan

image

image

image

image