DUMINICA FLORIILOR SĂRBĂTORITĂ DE ARĂDENI

În ziua Praznicului Intrării Domnului în Ierusalim, 1 aprilie 2018, Înaltpreasfinţitul Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, a oficiat Sfânta Liturghie în Catedrala Arhiepiscopală din Arad, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi. Din sobor au făcut parte: Pr. Simion Mladin, eclesiarhul catedralei, Pr. Gheorghe Gogan, Pr. Mircea Cricovean, Arhid. Tiberiu Ardelean, inspector bisericesc, Arhid. Florin Sirca, inspector școlar, Arhid. Alexandru Tiulea.La slujbă au participat sute de credincioși, mulți dintre ei s-au spovedit și s-au împărtășit cu Trupul şi Sângele lui Hristos.

Cuvântul de învățătură al Chiriarhului a fost pus sub titlul ,,Bucuria creștină” (cf.citirilor scripturistice ale praznicului: Filipeni 4; Ioan 12) recomandată de Sfântul Ap. Pavel în pericopa zilei, ca stare sufletească susținută de virtutea blândeții și a păcii ca daruri cerești și de mulțumită pentru datoria împlinită față de Dumnezeu, de semeni și de sine însuși și care se leagă de sărbătoarea ce duce la Ierusalimul ceresc și Împărăția lui Dumnezeu prefigurată de Intrarea Mântuitorului în Ierusalim, spre a aduce prin jertfa Sa, mântuirea lumii. La aceasta sunt chemați credincioșii să se împărtășească după rânduielile Bisericii din Săptămâna Sfintelor Pătimiri ale Domnului, spre a avea în Ziua Învierii, bucuria pascală,  a subliniat Înaltpreasfinţia Sa.

La finalul cuvântului său, Înaltpreasfinţitul Părinte Timotei a urat La mulţi ani tuturor celor care astăzi îşi sărbătoresc ziua onomastică.

Răspunsurile la Sfânta Liturghie au fost date de către corul Catedralei Arhiepiscopale din Arad, condus de către diac. Laviniu Morariu.

Credincioşii prezenţi, la ieşirea din sfânta biserică, au primit ramuri de salcie care au fost sfinţite.

În seara zilei, Înaltpreasfinţia Sa a participat la Denia de luni din Săptămâna Patimilor, săvârșită la Catedrala Veche după care a asistat la tradiționalul Concert pascal susținut de Corul ,,Armonia” dirijată de maestrul Ovidiu Boar.

Protos. dr. Iustin Popovici

4

5

2

3