A DOUA ZI DE PAŞTI LA CATEDRALA VECHE DIN ARAD

A doua zi de Paşti, preoţii şi credincioşii de la Parohia Arad-Centru,  au avut bucuria duhovnicească de-al avea în mijlocul lor pe Întâistătătorul Eparhiei arădene, pe Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Timotei.

Înaltpreasfinţia Sa a săvârşit Sfânta Liturghie arhierească, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi ai Catedralei Vechi, în prezenţa oficialităţilor locale şi a unui mare număr de credincioşi, care ca de fiecare dată au umplut locaşul de cult. Din sobor au făcut parte şi Părintele Flavius Petcuţ, protopopul Aradului, Pr.prof.dr. Cristinel Ioja, decanul Facultăţii de Teologie Ortodoxă ,,Ilarion V. Felea” din Arad, Pr. Traian Micoroi, parohul Catedralei, Pr. prof. Ioan Tulcan, Pr. Eugen Crișan, preot pensionar, Arhid. Tiberiu Ardelean, inspector eparhial, Diac. Paul Orădan, secretar Protopopiatul Arad, Diac. Viorel Herlo.

Cuvântul de învăţătură al Chiriarhului a fost legat de Pastorala cu titlul ,,Jertfă tainică”, urmărind părtășia credincioșilor la jertfa nesângeroasă, însuși Trupul și Sângele Domnului jertfit pe cruce spre mântuirea tuturor ca Miel al lui Dumnezeu, cum este numit, prefigurat de mielul pascal din istoria biblică, a subliniat Înaltpreasfinția Sa.

La momentul împărtășirii zeci de credincioși, majoritatea copii, au primit Trupul și Sângele Mântuitorului.

Răspunsurile liturgice au fost date de Corul de tineret al Catedralei Vechi, dirijat de domnul conf. Mircea Buta.

La final, părintele Ioan Tulcan a mulţumit Înaltpreasfinţitului Părinte Timotei pentru bucuria prilejuită prin slujirea în cea de-a doua zi de Paşti în Vechea Catedrală a Aradului, oferindu-i din partea slujitorilor, consiliului parohial şi a credincioşilor, un frumos coş cu flori.

Protos. Iustin Popovici

1

7

8

10