PS Emilian Crișanul la Hramul Mănăstirii Crișan, Hunedoara

Vineri, 13 aprilie 2018, de sărbătoarea Izvorului Tămăduirii, Mănăstirea Crișan din județul Hunedoara și-a sărbătorit hramul. Cu acest prilej, Sfânta Liturghie a fost săvârșită de către trei arhierei ai Bisericii Ortodoxe Române: Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și al Hunedoarei, Preasfințitul Părinte Macarie, Episcopul ortodox român al Europei de Nord, și Preasfințitul Părinte Emilian Crișanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Aradului, împreună cu un numeros sobor de preoți și diaconi. Răspunsurile liturgice au fost oferite de către membrii Coralei „Sacerdotes” dirijați, de către Părintele arhidiacon Daniel Balea. La momentul pricesnelor, grupul „Ritmuri Zărăndene” din comuna Băița a susținut un mini-recital.
Preasfințitul Părinte Episcop Macarie a rostit un cuvânt de învățătură în care a vorbit despre puterea de tămăduire a Maicii Domnului și despre multele minuni pe care le săvârșește în fiecare zi.
Preasfințitul Părinte Episcop Emilian Crișanul a rostit un cuvânt de binecuvântare, mulțumind arhipăstorului hunedorean și obștii mănăstirii pentru invitația de a participa la hramul așezământului monahal.
La final, Preasfințitul Părinte Episcop Gurie a mulțumit ierarhilor, slujitorilor și tuturor credincioșilor prezenți pentru bucuria de a fi liturghisit împreună în acestă frumoasă zi de sărbătoare.
Sursa:www.episcopiadevei.ro

image

image

image

image

image

image