Două icoane athonite, darul Învierii pentru clerul și credincioșii arădeni

În Săptămâna Luminată, vineri, 13 aprilie, la Catedrala Arhiepiscopală ,,Sfânta Treime” din Arad, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, au fost aduse două icoane pictate în Sfântul Munte Athos. Pe una dintre icoane este reprezentată Maica Domnului – Pantanasa, iar pe cealaltă, Deisis, rămânând permanent în Catedrala Arhiepiscopală. Ele au fost comandate și achiziționate de un grup de credincioși, închinători ai catedralei. Ramele suspendate sunt sculptate de sculptorul Sorin Martin.

Începând cu orele 18.00, s-a organizat procesiunea în jurul catedralei, condusă de Înaltpreasfințitului Părinte Timotei, după care s-a săvârșit slujba Vecernie, urmată de Acatistul Maicii Domnului – Pantanasa. Din soborul condus de chiriarhul arădean au făcut parte: Pr. Simion Mladin, eclesiarhul catedralei, preoții catedrali Gheorghe Gogan, Mircea Cricovean, Ioan Lazăr, Arhid. Tiberiu Ardelean, inspector eparhial, Arhid. Claudiu Condurache și Arhid. Alexandru Tiulea.
În cuvântul de învățătură, ierarhul arădean a subliniat legăturile și simțămintele, pe care Biserica Ortodoxă Română le are și le cultivă permanent cu mănăstirile din Sf. Munte Athos, mai ales prin darurile primite din ținuturile sfinte ale Eladei, daruri care bucură și întăresc în credință sufletele credincioșilor ortodocși și mai cu seamă a celor din urbea de pe Mureș.
Părintele eclesiarh al Catedralei arhiepiscopale, Simion Mladin, a mărturisit credincioșilor emoțiile și trăirile pe care le-a experimentat împreună cu ceilalți membri ai delegației arădene, aducând aceste două icoane, ca dar pentru clerul și credincioșii Arhiepiscopiei Aradului, icoane care au fost sfințite și atinse de sfinte moaște și de alte icoane făcătoare de minuni din Sf. Munte.
Icoanele vor rămâne pentru închinare până duminică, 15 aprilie, înainte de Vecernie.
Răspunsurile la strană au fost date de cântăreții catedralei.

Arhid. Tiberiu Ardelean – inspector eparhial bisericesc

received_1308870632589862

received_1308870882589837

received_1308870809256511

received_1308870735923185

image

image