A doua zi de Paști sărbătorită în Ineu

În cea de-a doua zi a Praznicului Învierii Domnului, credincioșii din Ineu au avut bucuria de-al avea în mijlocul comunității parohiale pe Preasfințitul Părinte Emilian Crișanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Aradului. Preasfinția Sa a fost întâmpinat în fața bisericii din Ineu cu pâine și sare de către credincioșii îmbrăcați în straie naționale. După aceasta, Ierarhul a săvârșit Sfânta Liturghie în biserica cu hramul ,,Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” înconjurat de un sobor de preoți și diaconi. Din sobor au făcut parte Părintele Adrian Zaha, protopopul Ineului, Pr. Dan Turean, preot slujitor la această parohie, Pr. Sever Mocanu, Parohia Ineu-Traian, Pr. Radu Constantinescu, biserica din incinta Spitalului Ineu, Arhid. Gheorghe Lehaci.

La sfânta slujbă a participat un număr mare de credincioși, în frunte cu primarul orașului, domnul Călin Abrudan.

În cuvântul de învățătură, Preasfințitul Emilian a vorbit despre marea însemnătate a  praznicului Învierii din morți a Mântuitorului nostru Iisus Hristos, pentru viața creștinului și dobândirea mântuirii. Mântuirea pe care ne-a adus-o Hristos Domnul prin patima, moartea și Învierea Sa este legată strâns de împreuna noastră ființare, a celor ce credem într-Însul. De asemenea, prăznuind Sfânta Înviere, noi vrem să întărim unitatea noastră a creștinilor întru credința cea una în Hristos Domnul care ne-a mântuit și ne-a făcut pe toți fii buni ai Tatălui ceresc, a adăugat Preasfinția Sa.

Răspunsurile liturgice au fost date de Corul Bisericii Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil din Ineu. Au mai cântat pricesne și Grupul coral Ineoanii, precum și copii de la Gimnaziu. La momentul rânduit s-au împărtășit foarte mulți copii.

La final, Părintele Adrian Zaha a mulțumit Preasfințitului pentru osteneala de a fi în mijlocul credincioșilor din Ineu, oferindu-i un buchet de flori și rugându-l să transmită IPS Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, întreaga ascultare fiască.
PS Părinte Emilian l-a felicitat pe preotul paroh și pe credincioșii parohiei pentru faptul că sunt o biserică vie prin mulțimea copiilor și a tinerilor prezenți la sfânta slujbă și pentru lucrările frumoase ce s-au făcut la împodobirea sfântului locaș.

Protos. Iustin Popovici

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image