ÎNVIEREA DOMNULUI SĂRBĂTORITĂ DE ARĂDENI

Mii de credincioşi arădeni au participat la Slujba Învierii şi la Sfânta Liturghie din ziua Praznicului Învierii Domnului la Catedrala Arhiepiscopală din Arad, oficiate de Înaltpreasfinţitul Părinte Timotei, arhiepiscopul Aradului, înconjurat de un ales sobor de preoţi şi diaconi.

În seara zilei, pe platoul din faţa Catedralei Arhiepiscopale, Înaltpreafinţitul Părinte Timotei, înconjurat de oficialitățile locale, de primari, preoţi și credincioși din întreg cuprinsul eparhiei arădene, a întâmpinat venirea Sfintei Lumini, adusă de la Mormântul Domnului, din Ierusalim, prin purtarea de grijă a Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, și cu sprijinul Consiliului Județean Arad.  Cu acest prilej, Înaltpreasfinţia Sa a rostit o scurtă alocuţiune.

În noapte, la Catedrala Arhiepiscopală, Arhiepiscopul Aradului a săvârşit slujba Învierii Domnului, înconjurat de soborul preoţilor şi diaconilor catedrali, în prezenţa unui număr impresionant de credincioşi, adresând, la momentul potrivit, un părintesc cuvânt de învăţătură.

În dimineaţa primei zile de Paşti, Înaltpreasfinţitul Timotei a oficiat Sfânta Liturghie arhierească la Catedrala Arhiepiscopală, înconjurat fiind de soborul de preoți si diaconi ai catedralei. Cu acest prilej, Chiriarhul arădean a vorbit credincioșilor prezenți despre ,,Viață și lumină” (cf.citirilor scripturistice a praznicului: Faptele Ap. 1; Ioan 1), privind referirea la tâlcuirile câtorva dintre afirmațiile Mântuitorului despre Sine și care chezășuiesc dăinuirea credincioșilor cu El în veșnicie, scopul spre care tinde lumea prin creația de la început, a subliniat Chiriarhul arădean.

În după-amiaza zilei de praznic, Chiriarhul a participat la slujba Vecerniei în Catedrala Veche din Arad, împreună cu Preasfințitul Părinte Emilian Crișanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Aradului.

După aceasta, Înaltpreasfinţia Sa a oferit tradiţionala recepţie de praznicul Învierii Domnului, ostenitorilor Centrului eparhial, preoţilor din municipiu, reprezentanţilor mănăstirilor arădene, credincioșilor prezenți, la reşedinţa chiriarhală. La această agapă, alături de cei amintiți au participat și Preasfințitul Părinte Emilian Crișanul, domnul Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad, Părintele Prof. Dr. Cristinel Ioja, Decanul Facultății de Teologie Ortodoxă ,,Ilarion V. Felea” din Arad ș.a.

La final, Chiriarhul a mulțumit domnului președinte al CJA pentru sprijinul acordat ca Sfânta Lumină să ajungă și la credincioșii arădeni, precum și tuturor celor de față pentru participare şi a transmis un părintesc salut familiilor celor prezenţi.

Protos. dr. Iustin Popovici

image

image

1

3

4

5

6

7

8

9

10