Cerc pastoral-misionar în Parohia Chier

Duminică, 29 aprilie 2018, în biserica din Chier, cu hramul “Adormirea Maicii Domnului”, a avut loc întrunirea cercului pastoral-misionar Târnova, condus, din încredinţarea Înaltpreasfinţitului Arhiepiscop Timotei, de către părintele Gabriel Streulea, de la parohia Şilindia.

Evenimentul a început la orele 15:00 prin săvârşirea Tainei Sfântului Maslu, unde a slujit un sobor format din11 preoţi. La finalul slujbei părintele Teodor Păiuşan, de la parohia Târnova, a rostit un frumos cuvânt de învăţătură, prezentând câteva aspecte importante ale Sfântului Maslu, în legătură cu Evanghelia ce s-a citit dimineaţă la Sfânta Liturghie, a slăbănogului de la Vitezda. Părintele a mulţumit, în cuvântul său, credincioşilor din parohia Chier, care l-au primit de fiecare dată în mijlocul lor cu multă dragoste.

După slujbă, preoţii s-au îndreptat spre casa parohială, unde părintele paroh Voicu Ivănuţ, a susţinut, în conformitate cu tematica anului omagial 2018 în Patriarhia Română, referatul cu tema: “Unitatea de credinţă – o preocupare permanentă a Bisericii”. Părintele referent a menţionat implicarea continuă a Bisericii pentru păstrarea credinţei în sufletul românilor, credinţă care le va fi adus de atâtea ori nădejde, răbdare şi încredere în buna rânduială a lui Dumnezeu asupra acestui popor.

În încheiere, părintele paroh Voicu Ivănuţ a mulţumit tuturor preoţilor prezenţi, oferind şi o agapă frăţească.

20180429_150948

20180429_151146