Duminica Mironosițelor în Parohia Sebiș I

În Duminica a 3-a după Paști, a Mironosițelor, credincioșii din Parohia Ortodoxă Sebiș I, Protopopiatul Sebiș, în frunte cu Părintele paroh Beni Ioja, au avut bucuria de a-l primi în mijlocul lor pe Preasfințitul Părinte Emilian Crișanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Aradului. Cu această ocazie Ierarhul a săvârșit Sfânta Liturghie în biserica cu hramul ,,Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil”, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi și în prezenţa a numeroşi credincioşi, copii, tineri și vârstnici.

În cuvântul de învățătură, Preasfințitul Emilian a spus credincioșilor prezenți că femeile mironosițe au fost răsplătite pentru fidelitatea, credința și jertfelnicia lor, de către Mântuitorul Iisus Hristos, prin faptul că în Ziua Învierii, li S-a arătat lor prima dată și le-a întâmpinat cu cuvintele: ,,Bucurați-vă!”. Astfel, ele au fost vindecate de grijă și neliniște. ,,Piatra” de la ușa mormântului este ridicată de dragostea lui Dumnezeu Tatăl prin Învierea Fiului Său. Atunci când nu mai avem ajutor de la oameni, Dumnezeu trimite pe Îngerul Său pentru ca să ne ajute în rezolvarea problemelor și încercărilor, a mai subliniat Preasfinția Sa.

Răspunsurile liturgice au fost oferite de un grup de copii ai parohiei, îmbrăcați în frumoase costume populare.

La finalul Sfintei Liturghii preotul paroh Beni Ioja, a mulțumit Preasfinţiei Sale precum și autorităților prezente pentru cinstea și onoarea, dragostea și bunăvoința de a poposi în această parohie și de a transmite binecuvântarea și lumina învierii, tuturor credincioșilor.

Protos. Iustin Popovici

1

2

3

4

5

6

7

8

9

11

12