Slujire arhierească în Duminica Mironosițelor, la Arad

În Duminica Mironosițelor, a 3-a după Paști, Înaltpreasfinţitul Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului a săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie în biserica cu hramul ,,Adormirea Maicii Domnului” a Parohiei Arad-Centru din Municipiul Arad, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi. Din sobor au făcut parte Părintele parohTraian Micoroi, Părintele Codin Șimonca, profesor la Seminarul Teologic Ortodox, Arhid. Tiberiu Ardelean, inspector bisericesc, Diac. Paul Orădan, secretar al Protopopiatului Arad.

În cadrul Sfintei Liturghii, Chiriarhul a împărtăşit credincioşilor prezenţi un părintesc cuvânt de învăţătură în contextul pericopelor biblice ( Faptele Apostolilor 6 şi Marcu 15, 16 ) şi al Mesajului Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române la Duminica  Femeilor Mironosiţe, cuvânt de preţuire şi binecuvântare a tuturor femeilor creştine – modele de mărturisire a credinței în Hristos Cel Înviat. Cuvântul Ierarhului a subliniat mărturia mironosiţelor despre Învierea Mântuitorului şi modelul lor de viaţă creştină pentru mame, soţii şi fiice credincioase, din istoria lumii şi a Bisericii.

La final, Părintele Traian Micoroi a mulțumit Chiriarhului pentru acest popas duhovnicesc în mijlocul credincioșilor care frecventează această frumoasă biserică precum și tuturor preoților și credincioșilor prezenți.

Protos. Iustin Popovici

1

2

3

5

6