IPS Timotei a participat la manifestările dedicate Zilei Forţelor Terestre

Sâmbătă, 21 aprilie 2018, Înaltpreasfințitul Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului a participat la manifestările dedicate Zilei Forţelor Terestre, cea mai numeroasă categorie de forţe a Armatei Române, care au început la Arad, în prezenţa domnului Mihai Fifor, Ministrul Apărării Naţionale. Chiriarhul arădean, înconjurat de un sobor de slujitori a săvârșit o slujbă de binecuvântare și a rostit un cuvânt comemorativ dedicat acestui eveniment. În fiecare an, Forțele Terestre din armata țării noastre își sărbătoresc patronul spiritual, pe Sfântul Mare Mc. Gheorghe, purtătorul de biruință, sărbătorit pe 23 aprilie.

Militarii din Cetatea Aradului au ieşit în centrul orașului, la o expoziție cu tehnică de intervenție și o paradă militară.

Evenimentele au avut loc la Monumentul Ostaşului Român din Piaţa Avram Iancu din centrul Aradului cu un ceremonial militar şi religios, dar si cu o expoziţie de tehnică militară şi armament, asigurată de Batalionul 191 Infanterie „Colonel Radu Golescu” din Cetatea Aradului.

Ministrul Apărării Naționale, domnul Mihai Fifor, a vorbit despre situaţia atragerii rezerviştilor către armată, despre când vor ajunge primele transportoare blindate Pirhna în România, exemplare din primul lot ajungând şi la militarii din cetatea Aradului și a transmis un mesaj de felicitare a Forțelor Terestre ale Armatei României.

Totul s-a încheiat cu defilarea gărzii de onoare.

Manifestările vor continua şi luni, 23 aprilie, în Cetatea Aradului, când între orele 09 – 13, se va desfășura Ziua Porţilor Deschise. Cu această ocazie, militarii din cadrul Batalionului 191 Infanterie „Colonel Radu Golescu” îşi vor prezenta armamentul şi tehnica militară din dotarea unităţii, iar cei interesaţi vor putea afla informaţii despre cum pot deveni militari de carieră.

Toate acestea demonstrează încă odată că crucea și scutul, Armata și Biserica sunt și vor fi doi stâlpi de nădejde ai nației noastre, nemuritori sub soare, aflați sub binecuvântarea lui Dumnezeu.

Protos. Iustin Popovici

1

2

3

4

5