Seri duhovnicești în Parohia Crocna

Perioada Postului Mare trebuie să fie pentru fiecare creștin un urcuș duhovnicesc, o perioadă de trăire mai intensă a credinței și de înmulțire a faptelor bune. Cu binecuvântarea Î.P.S. Părinte Arhiepiscop Timotei, la inițiativa Preotului paroh Bej Florin în Parohia Crocna din Protopopiatul Sebiș serile de vineri din perioada Postului Mare au fost pentru a doua oară seri duhovnicești, seri în care preoții invitați au slujit și au ținut fiecare un ziditor cuvânt de învățătură, pentru zidirea sufletească a credincioșilor. Ciclul serilor duhovnicești a fost deschis de Părintele Popa Cristian din Parohia Revetiș, care a vorbit credincioșilor despre Postul primilor oameni în grădina Raiului și postul creștinului; Părintele Curechian Alin din Parohia Cil a vorbit credincioșilor despre călătoria omului în lume și întoarcerea lui la Dumnezeu; Părintele Lector Univ. Dr. Ștefan Negreanu de la Facultatea de Teologie Ortodoxă Arad a vorbit credincioșilor despre caracteristicile vremurilor pe care le trăim și crucile vieții omenești, fiind însoțit de un grup de studenți și masteranzi care au dat răspunsurile la strană; Părintele Pavel Daniel din Parohia Joia Mare a vorbit despre însemnătatea și rolul Acatistului Bunei Vestiri în cuprinsul slujbelor Postului Mare; iar Părintele Hanțiu Adrian din Parohia Vânători a vorbit despre înțelesurile sărbătorii Bunei Vestiri.
Duminica a V-a din Postul Mare și totodată Sărbătoarea Bunei Vestiri a fost o duminică plină de bucurie, o sărbătoare aleasă, întrucât tânăra Maria Brădean a susținut în Biserica Parohiei Crocna recital de pricesne ”Blândul Păstor”, semănând prin cânt în sufletele credincioșilor o emoție sfântă.
Serile duhovnicești au fost încheiate prin prezența Părintelui Profesor Sandu Vlad – Sergiu din Parohia Firiteaz, însoțit fiind de un grup de elevi de la Seminarul Teologic Ortodox din Arad, care au dat răspunsurile la strană. Părintele a vorbit credincioșilor despre pregătirea sufletească pe care trebuie să o aibă fiecare creștin în Săptămâna Patimilor, că ”Iată Mirele vine în miezul nopții și fericită e sluga pe care o va afla priveghind…”.
Preot paroh Bej Florin

image

image

image

image

image

image