Ziua Jandarmeriei Române sărbătorită la Arad

Marți, 3 aprilie, în Piața Revoluției din municipiul Arad au avut loc manifestări omagiale dedicate împlinirii a 168 de ani de la înființarea Jandarmeriei Române.

Manifestările au debutat la ora 12:00, cu intonarea Imnului de Stat al României. Preasfințitul Părinte Emilian Crișanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Aradului, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi a oficiat o slujbă de Te Deum și a rostit un cuvânt aniversar, iar, mai apoi, în cadrul ceremonialului militar, s-a dat citire mesajelor aniversare, unde Prefectul Judeţului Arad, doamna Florentina Horgea, a transmis mesajul Ministrului Afacerilor Interne dedicat jandarmilor și Împuternicit Inspector Șef al IJJ Arad, dl. Col. Burlan Claudiu Daniel a dat citire mesajului Inspectorului General al Jandarmeriei Române.

Cu prilejul aniversării Zilei Jandarmeriei Române, pentru activitatea desfășurată și pentru rezultate deosebite obținute, 2 ofițeri și 7 subofițeri au fost înaintați în grad, înaintea expirării stagiului minim, 8 ofițeri și 26 subofițeri au fost recompensați cu mulțumiri, iar 7 ofițeri, 1 maistru militar și 25 subofițeri au fost recompensați cu felicitări.

Inspectoratul de Jandarmi Județean Arad, a organizat ,,Competiții Sportive dedicate Zilei Jandarmeriei Române și Centenarului Marii Uniri de la 1918”, atât intrainstituționale cât și între instituțiile aparținând Ministerului Afacerilor Internelor, iar cei care s-au clasat pe primele 3 locuri, au primit medalii, diplome și cupe.

La manifestările ce au avut loc pe platoul din fața Primăriei Arad, au participat, în calitate de invitați, alături de oficialitățile amintite, comandanți ai structurilor din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, reprezentanţi ai instituţiilor deconcentrate de la nivelul județului Arad, cu care jandarmii arădeni colaborează și cadre militare în rezervă și retragere care și-au desfășurat activitatea în instituție.
Manifestările au continuat cu un frumos moment artistic susținut de îndrăgitul cântăreț de muzică populară Ionuț Langa, iar la final a avut loc defilarea cadrelor unității, sprijiniți de un pluton de intervenție din cadrul Grupării Mobile Timiș, câinii de serviciu și autospecialele de intervenție de la nivelul inspectoratului.

Anul acesta blocul de defilare a fost încheiat de caii de serviciu aparținând Direcției Generale de Jandarmi București, folosiți în misiuni de asigurare și restabilire a ordinii publice.

Începând cu ora 21:00, pe traseul: Catedrala Ortodoxă Podgoria – Bld. Revoluției – Prefectura Județului Arad încheierea manifesărilor dedicate aniversării Zilei Jandarmeriei Române, vor fi marcate printr-o Retragere cu torțe.

Compartimentul Informare, Relaţii Publice şi cu Publicul

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

Foto credit: www.arq.ro