Toaca – o chemare la rugăciune, Parohia Moțiori, Ediția a VIII-a 2018

Miercuri, 04 aprilie, în Săptămâna Sfintelor Pătimiri, în curtea bisericii cu hramul „Înălțarea Sfintei Cruci”, din Parohia Moțiori, Protopopiatul Ineu, păstorită din încredințarea Înaltpreasfințitului Părinte Dr. Timotei Seviciu, Arhiepiscopul Aradului, de către Părintele paroh Ciprian Petru Sălăvăstru, a avut loc concursul „Toaca – o chemare la rugăciune”, ediţia a VIII-a organizat cu sprijinul Comitetului Parohial Moţiori.
Evenimentul a fost destinat enoriaşilor de toate vârstele, de la cei mai mici la cei mai înaintaţi în zile, fiind împărțit pe cinci categorii: copii de grădiniţă, elevi din clasele 0-IV, clasele V-VIII, clasele IX-XII și adulții.
În cuvântul său părintele paroh precizează că baterea în toacă, înainte de începutul slujbei, cheamă pe toţi creştinii în Biserică. Toaca este o rugăciune, este un mijloc de înălţare a omului la Dumnezeu. Ea amintește de cuiele care au fost bătute în mâinile și picioarele Mântuitorului Hristos la Răstignirea Lui, pe Golgota. Nu numai sunetul aduce aminte de Patimile lui Hristos, ci și simbolistica lemnului aduce aminte de lemnul Sfintei Cruci.
De asemenea părintele a adus mulțumire tuturor participanţilor şi celor care au ajutat la buna desfăşurare a acestui demers duhovnicesc, arătând dragostea faţă de formele de manifestare a cultului ortodox şi ataşament faţă de Sfânta Biserică.
La finalul concursului participanţii au fost premiați și răsplătiți cu diplome și cărţi de rugăciune, retrăgându-se apoi în biserica parohială pentru a continua această chemare la rugăciune, prin slujba Deniei.
Pr. Ciprian Petru Sălăvăstru
Parohia Moțiori

 image

image