Caravana medicală ,,Uniți sub Tricolor prin Sănătate” în satul Luncșoara de Sus

Sâmbătă, 12 Mai 2018, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, în satul Luncșoara de Sus, Jud. Arad, a avut loc Caravana Medicală  ,,Uniți sub Tricolor prin Sănătate”, organizată de către medicii Spitalului Clinic Militar ,,Dr. Victor Popescu” din Timișoara. La acest eveniment de suflet au participat Preasfințitul Părinte Emilian Crișanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Aradului, domnul Mihai Fifor, Ministrul Apărării Naționale, deputații Dorel Căprar și Florin Tripa, Părintele Alexandru Botea, Protopop al Sebișului, preotul paroh Cătălin Tulcan, gazda acestui proiect în Parohia Luncșoara. Acțiunea a fost oferită de 30 de medici militari de la spitalul amintit.

Medicii au oferit în mod gratuit asistență medicală la aproximativ 300 de persoane adunate în Căminul Cultural din localitate, pe următoarele specialități medicale: cardiologie, O.R.L., stomatologie, pneumologie, dermatologie, oftalmologie, gastroenterologie, medicină de familie, psihologie clinică, ortopedie. De asemenea, personalul medical din cadrul centrului de primire urgenţe le-a prezentat celor de față exerciţii demonstrative de acordare a primului ajutor.

În a doua jumătate a zilei, o caravană mobilă s-a deplasat în cătunele Ienășești și Vandulesti, însoțiți de părintele paroh Cătălin Tulcan, pentru a consulta persoanele care nu s-au putut deplasa la Căminul Cultural din Lucșoara de Sus. Cei consultați în aceste cătune s-au arătat profund impresionați de această acțiune, transmițând mulțumiri tuturor celor implicați în acest demers.

Preasfințitul Părinte Emilian Crișanul a împărțit credincioșilorcărți de rugăciuni, pliante și iconițe din partea Arhiepiscopiei Aradului.

Acțiunea din Zona Hălmagiului a avut loc tocmai în ziua de 12 Mai – Ziua Internațională a Asistentului Medical.

Instituția medicală și-a propus să facă astfel de acțiuni pe tot  parcursul  sărbătoririi Centenarului Marii Uniri.

Primăria Hălmăgel, cu microbuzele avute la dispoziție a asigurat transportul cetățenilor din toate localitățile de pe raza comunei.

Buna organizare și reprezentare onorabilă a caravanei medicale, este realizată în cooperare cu Mitropolia Banatului, Arhiepiscopia Aradului, Primăria Comunei Hălmăgel, Primăria Timișoara.

Inițiativa unei astfel de acțiuni aparține Părintelui Eftimie-Ilie Cristea din Variaș, Jud. Timiș, domnului locotenent col. Sorin Homeag și Părintelui Cătălin Tulcan.

***

Astfel de acțiuni au avut loc și în alte localități din Banat, astfel: Duminică, 25 februarie, prima duminică din Postul Mare al Paștelui, împreună cu Arhiepiscopia Timișoarei, Primăria Moșnița Nouă, caravana medicală a luat startul, în localitatea Urseni, județul Timiș.Sâmbătă, 12 martie 2018, în parteneriat cu Primăria Timișoara, Mitropolia Banatului, Profi Food România Timișoara, Primăria Cornereva județul Caraș- Severin, caravana medicală a Spitalului Militar Timișoara a poposit în cătunul Dobraia.

Protos. Iustin Popovici

0

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

image

image

image

image

image

image