Taina Sfântului Maslu pentru nevăzători

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Timotei Arhiepiscop al Aradului, vineri 11 Mai 2018 a fost săvârșită Taina Sfântului Maslu în centrul Asociației Nevăzătorilor din Arad, de către preoții din cadrul Sectorului Social Filantropic și Misionar și preoți din municipiul Arad.
Slujba a fost săvârșită de un sobor din cinci preoți, înainte de Duminica a șasea după Paști, când Biserica Ortodoxă amintește de minunea săvârșită de către Mântuitorul Hristos, a vindecării orbului din naștere. La sfânta slujbă au participat mai mulți membri ai acestei asociații, împreună cu familiile lor.
În continuarea slujbei, părintele consilier social Gabriel Cosmin Mariș – delegat al ierarhului – amintind cuvântul psalmistului: „Domnul înţelepţeşte orbii!” (Psalm 145, 8), a adresat un cuvânt de învățătură despre orbirea trupească și cea sufletească, despre Lumina lumii acesteia – Iisus Hristos Mântuitorul lumii și minunile care însoțesc credința adevărată. „Și cei care văd, atunci când se roagă în taină, își închid ochii trupești, pentru ca să îi poată deschide mai bine pe cei ai sufletului” – a mai spus părintele consilier, îndemnând pe cei prezenți la sporirea în toate virtuțile creștinești.
La sfârșit, domnul Florin Atimuț – președintele asociației, a adresat în numele celor prezenți, un cuvânt de mulțumire Înaltpreasfințitului Părinte Timotei Arhiepiscop al Aradului pentru dragostea, binecuvântarea și purtarea deosebită de grijă pentru cei nevăzători și preoților slujitori pentru frumoasa slujbă săvârșită.
Sectorul Social Filantropic și Misionar al Arhiepiscopiei Aradului

image

image