Cerc misionar cu prilejul hramului bisericii din Lipova Băi

Cu binecuvântarea Înalt Preasfințitului Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului , în data de 21 mai 2018, cu ocazia sărbătorii „Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena”, preoţii din cercul pastoral Lipova din protopopiatul Lipova s-au întrunit în parohia Lipova Băi , care şi-a sărbătorit hramul bisericii.

Lucrările cercului pastoral au fost precedate de săvârşirea Sfintei Liturghii,la care a participat un sobor format din șapte preoți.Cuvântul de învățătură a fost rostit de către părintele Pădureanu Mihai din parohia Barațca,care a evocat personalitatea Sfinţilor Mari Împăraţi şi întocmai cu Apostolii, Constantin şi mama sa Elena, ca promotori ai libertăţii religioase şi apărători ai Bisericii.

La finalul slujbei, părintele Ardeuan Florin din parohia Chesinț, a susținut referatul cu tema “Persecuții în spațiul românesc și martirajul ca mod de păstrare și mărturisire a dreptei credințe (martirii din Dobrogea, Transilvania etc.)”.

Preotul parohul Balint Cosmin le-a mulțumit atât părinților slujitori, cât și tuturor credincioșilor prezenți la sărbătoarea hramului Bisericii, oferind tuturor o agapă frățească.

Pr. Ardeuan Florin

IMG_1410