Patriarhul României i-a premiat pe câştigătorii concursului „Unirea: libertate şi unitate”

Patruzeci şi doi de copii şi coordonatorii lor au fost premiaţi luni de Părintele Patriarh Daniel la hramul Catedralei Patriarhale.

Ei sunt câştigătorii concursului Naţional Cultural-Artistic Unirea: libertate şi unitate organizat de Biroul de catehizare a tineretului din cadrul Sectorului teologic-educaţional al Administraţiei Patriarhale.

Festivitatea de premiere a avut loc imediat după Sfânta Liturghie, în altarul de vară al Catedralei Patriarhale.

La nivel național a fost premiată echipa şi proiectul care a obținut Premiul I pe judeţ.

Concursul a avut trei secţiuni: literară, artistică şi multimedia.

Fiecare echipă înscrisă în concurs a alcătuit un proiect cultural-artistic cu tematica anului omagial.

Echipele au fost alcătuite din copiii din grupa de cateheză, preotul îndrumător, profesorul de religie sau de altă disciplină.

„Unirea: libertate şi unitate”

Concursul a evidenţiat importanţa libertăţii câştigate prin viaţa in Hristos, a tradiţiei şi a portului popular, precum şi unitatea de credinţă şi de neam în ţara noastră, in contextul unor tendinţe puternice de diluare şi relativizare a ei.

Pentru a încuraja colaborarea dintre profesorul de Religie sau de altă disciplină şi preot, concursul a fost introdus în Lista olimpiadelor şi concursurilor şcolare aprobate de Ministerul Educaţiei Naţionale.

Competiţia a avut ca scop cultivarea dragosteei faţă de ţară, de Biserică şi de a-i educa pe copii in sensul respectării valorilor tradiţionale şi a afirmării propriei identităţi religioase, culturale şi naţionale.

***

Concursul Naţional Cultural-Artistic ,,Unirea: libertate şi unitate” s-a desfăşurat şi în acest an în eparhia Aradului, cu grija şi binecuvântarea ÎPS Părinte Dr. Timotei Seviciu, Arhiepiscopul Aradului.

Portofoliul câştigător la nivel colectiv a fost cel numit: „Mândri că suntem români”, alcătuit de către 4 elevi ai Liceului Naţional de Informatică din Arad (Băbău Iustin, Chîlnicean Cosmin, Moraru Ovidiu şi Hanc Ioana), coordonaţi de domnul profesor de religie Marius Lăscoiu-Martin,  preotul paroh Marian-Florin Neagoe şi preotul slujitor Petru Ursulescu, reprezentând Parohia Ortodoxă Micalaca Nouă – Pasaj, Arad.

Din partea Arhiepiscopiei Aradului au fost prezenți la Festivitatea de premiere Părintele Petru Ursulescu însoțit de unul dintre elevii câștigători

Protos. Iustin Popovici

2018.05.21-Hram-Catedrala-Patriarhala-foto-Mircea-Popa-262_stitch-890x255.x71918

33304090_10204443845251415_6636024888102486016_n

sursa: http://basilica.ro/patriarhul-romaniei-i-a-premiat-pe-castigatorii-concursului-unirea-libertate-si-unitate/