Cerc pastoral – misionar  în Parohia Grăniceri

Biserica ortodoxă din Grăniceri, cu hramul ,,Sfântul M. Mc. Gheorghe’’, protopopiatul Arad, a găzduit, în data de 06.05.2018, întrunirea preoţilor din cercul pastoral-misionar Chişineu-Criş, coordonați, din încredințarea Înalt Preasfințitului Părinte Arhiepiscop Timotei al Aradului, de către Preacucernicul Părinte Dumitru Daniel-Mirel.

Întrunirea a debutat la ora 1800, în biserica parohială, prin oficierea Tainei Sfântului Maslu, săvârșită de 12 preoți și în prezența unui număr mare de credincioși adunați pentru împreună rugăciune. Din sobor au făcut parte: Pr. Daniel-Mirel Dumitru – Parohia Chișineu-Criș I, Pr. Viorel Albiș – Parohia Chișineu-Criș II, Pr. Pavel Ioan – Parohia Sintea-Mare, Pr. Ovidiu Ardelean – Parohia Socodor, Pr. Traian Moțiu – Parohia Pilu, Pr. Dumitru Milan Dragoș – Parohia Vărșand, Pr. Gabriel Gosta – Parohia Șimand, Pr. Mager Aurel – Parohia Nădab, Pr. Oprea Mihai – Parohia Țipari, Pr. Nicolae Vidican – Parohia Mișca, Pr. Hanțiu Adrian – Parohia Vânători.

Cuvântul de învăţătură a fost rostit de părintele Oprea Mihai de la parohia Ţipari care a evidențiat că, prin participarea la Taina Sfântului Maslu, credincioșii se întâlnesc cu Hristos, care devine pentru fiecare izvor de vindecare a sufletului și a trupului, așa cum reiese din rugăciunile rostite la această Sfântă Taină. Biserica devine astfel ,,noua fântână a lui Iacov” unde setea Lui Dumnezeu pentru om se întâlnește cu setea omului pentru Dumnezeu, Mântuitorul adresând, permanent, prin Sfintele Taine, o chemare de a ne sătura din ,,apa cea vie”,  prin care primim pe Însuși Hristos, Izvorul Vieții.

În continuare, preotul paroh Aurel Faur, a mulțumit părinților și credincioșilor prezenți, iar în continuare a susținut următoarele referate: Unitatea de credință – o preocupare permanentă a Bisericii și Proclamarea Autocefaliei și organizarea unitară a Bisericii; teme pe baza cărora au urmat dezbateri. Seara s-a încheiat cu o agapă frăţească.

Următoarea întâlnire a preoţilor din cercul misionar Chişineu-Criş va avea loc în data de 3 iunie, în parohia Vânători.

Pr. Oprea Mihai, Parohia Țipari

2 (1)

3