Slujire arhierească și sfințire de cruci la Mănăstirea Roșia

În Duminica Samarinencei, a 5-a după Paști, Chiriarhul arădean, Înaltpreasfințitul Părinte Timotei a efectuat un popas duhovnicesc la Mănăstirea închinată Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil din satul Roșia, Protopopiatul Sebiș. Cu acest prilej Înaltpreasfințitul Timotei a săvârșit Sfânta Liturghie în biserica mănăstirii, înconjurat de un sobor de preoți, în prezența obștii monahale de maici, conduse de maica stareță stavrofora Haritina Cârdei  și a numeroșilor credincioși. Din sobor a făcut parte și Arhid. Tiberiu Ardelean, inspector bisericesc.

În cuvântul de învăţătură, Chiriarhul arădean a vorbit sub titlul ,,Hrană adevărată” (cf.citirilor scripturistice: Fp.Ap. 11; Ioan 4), pentru întreținerea ființei omenești, care nu este numai cea pământească ci și cea cerească, în vederea lucrării mântuitoare, spre câștigarea împărăției cerești, apa cea vie arătând Sfintele Taine ale Bisericii, iar mâncarea pentru care ostenesc ucenicii Mântuitorului, împlinirea voii lui Dumnezeu. Convorbirea Mântuitorului cu samarineanca, plecând de la cele material, privește realitatea celor spiritual, credincioșii având datoria a le deprinde, a subliniat Înaltpreasfinţia Sa.

La finalul Sfintei Liturghii, Înaltpreasfinția Sa a sfințit crucile ce vor fi așezate pe turla bisericii și a oferit hrisov de mulțumire familiei Dr. Moșteoru din Timișoara, care au donat aceste frumoase cruci pentru mănăstire.

Răspunsurile la Sfânta Liturghie au fost date de un grup de studenți de la Facultatea de Teologie Ortodoxă ,,Ilarion V. Felea” din Arad, condus de tânărul student teolog Ștefan-Ioan Muț.

Protos. Iustin Popovici

1

2

3

4

5

6

7