Preasfințitul Părinte Emilian a slujit în Duminica Samarinencei în Parohia Șiria

În duminica a cincea după Paști (a Samarinencei), credincioșii parohiei Șiria au participat la Sfânta Liturghie  oficiată, de către Preasfințitul Părinte Emilian Crișanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Aradului, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi: preotul paroh Savu Pavel și Botezatu Iulian de la parohia Șiria, protosinghelul Emanuel Cucu și preotul Florin Țucudean de la Mănăstirea Feredeu, Arhid. Mircea Proteasa și Arhid. Gheorghe Lehaci.

Preasfințitul Emilian Crișanul a rostit un cuvânt bogat de învățătură la duminica a cincea după Paști (a Samarinencei), unde a evidențiat faptul, că nu a fost  întâmplător acest dialog la fântâna lui Iacov, cel care a primit  de la Dumnezeu numele de Israel. Hristos Domnul  îi cere apă acestei femei și arată smerenia Sa, dar și  dorința de a provoca dialogul, pentru ca treptat să-și descopere dumnezeirea Sa. Astazi în lume sunt multe fântâni, dar în Biserica lui Hristos vom regăsi mereu apa cea vie care este izvorul nesecat al harului Lui Dumnezeu. Omul este o ființă socială și trebuie să fie mereu în dialog cu toți semenii și în același timp să-și apere credința și să stea departe de toate rătăcirile.

La final preotul paroh Pavel Savu i-a mulțumit Preasfințitului Emilian Crișanul, pentru faptul că a poposit la Șiria și că le-a oferit un prilej de mare bucurie credincioșilor parohiei Șiria.

Preot Iulian Botezatu

0

2

3

4

5