Cerc pastoral-misionar în Parohia Joia Mare

Duminică, 29 aprilie 2018, în a patra duminică după Paști, a avut loc în parohia Joia Mare întrunirea Cercului pastoral-misionar numărul 2 al Protopiatului Sebiș, coordonat, din încredințarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Timotei, de către Preacucernicul Părinte Marian Ciucur.
​Începând cu orele 17, în biserica parohială, s-a săvârșit slujba Vecerniei urmată de Paraclisul Maicii Domnului, de către un sobor format din unsprezece preoți. În strana dreaptă a cântat corul parohiei iar în strana stângă un grup de elevi ai Școlii Gimnaziale „Lazăr Tâmpa” din Almaș, pregătit de preotul Daniel Pavel, care au înfrumusețat slujba atât cu glasurile lor cât și cu portul popular tradițional.
Cuvântul de învățătură a fost rostit de către părintele Florin Avram de la parohia Prunișor, care a pus la suflet credincioșilor prezenți câteva din înțelesurile duhovnicești ale minunii vindecării slăbănogului de la scăldătoarea Vitezda. La final, gazda evenimentului a adresat mulțumiri oaspeților și ostenitorilor, iar credincioșii au fost unși cu untdelemn din cadela icoanei Maicii Domnului.
Seara s-a încheiat cu o agapă la Căminul Cultural. Următoarea întrunire a cercului pastoral-misionar va avea loc săptămâna viitoare, pe 6 mai, la Cuied.

Pr. Daniel Pavel

image

image

image

image