LITURGHIE ARHIEREASCĂ ÎN PAROHIA ZĂDĂRENI CU PRILEJUL SĂRBĂTORIRII HRAMULUI

În Duminica a 7-a după Paști (a Sf. Părinți de la Sinodul I Ecumenic), 20 mai 2018, Preasfințitul Părinte Emilian Crișanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Aradului, a fost prezent în mijlocul credincioşilor Parohiei Zădăreni, Protopopiatul Arad.

În dimineața zilei, Preasfințitul a fost întâmpinat în fața bisericii de către un sobor de preoți, în frunte cu preaonoratul părinte Flavius Petcuț, protopopul Aradului, precum și de primarul comunei Zădăreni, doamna Doina Petri. Cu această ocazie, Preasfinția Sa a slujit Sfânta Liturghie în biserica cu hramul ,,Sfinții Împărați Constantin și Elena”. Din sobor au făcut parte: Pr. Flavius Petcuț, protopopul Aradului, Pr. Paroh Sorin Higioșan, Ieromonahul Veniamin Stan, Arhid. Mircea Proteasa și Arhid. Gheorghe Lehaci.

​În cuvântul de învățătură, Preasfințitul Emilian le-a vorbit celor prezenți despre Rugăciunea Mântuitorului Iisus Hristos pentru unitatea celor care vor crede în El și a Bisericii întemeiate de El. Simbolul de Credință alcătuit de Sfinții Părinți de la primele două Sinoade Ecumenice exprimă într-o formă concentrată Învățătura Evangheliei. Noi avem datoria de a crede în Domnul Iisus Hristos că este Dumnezeu adevărat și Om adevărat și să Îl mărturisim în lume în comuniune cu Biserica Ortodoxă. Să ne rugăm pentru unitatea Bisericii si a poporului român, a fost îndemnul Preasfinției Sale.

După cuvântul de învățătură, părintele paroh Sorin Higioşan a mulţumit Ierarhului pentru bucuria prilejuită prin acest popas de suflet în mijloc parohienilor, de asemenea,  preotul paroh a mulţumit oficialităților, invitaților și tuturor credincioşilor prezenţi.

Au urmat rugăciunile de binecuvântare a prinoaselor aduse cu prilejul prăznuirii hramului bisericii, după care Preasfințitul Părinte Emilian Crișanul, a sfințit clopotul pentru capela mortuară a parohiei.

Sărbătoarea hramului s-a încheiat printr-un spectacol folcloric oferit de ansamblul de dansuri populare din localitate.

Pr. Bogdan Ioan Tod

Parohia Bodrogu-Nou

1

2

3

4

5

6

0

7