Ziua Familiei sărbătorită în Parohia Bujac

În cartierul arădean Arad- Bujac, Ziua Familiei a fost sărbătorită într-un un cadru festiv. În organizarea Centrului Cultural Pastoral ,,Sfântul Ierarh Nicolae al Parohiei Ortodoxe Române Arad- Bujac și a altor instituții,  pe terenul de sport ,,Olimpia”, proprietate a Parohiei ortodoxe, s-au desfășurat diferite activități menite să pună în valoare valențele familiei creștine în cadrul societății post-moderniste de astăzi. Sub genericul ,,Familiile în dialog”, cei prezenți, persoane în vârstă și de vârstă medie, tineri și copii, au purtat discuții asupra importanței familiei ca factor de progres uman, coeziune și păstrare a valorilor religios morale și sociale.Cele mai atractive activități, apreciate în special de către copii, au fost cele sportive și recreativ- educative: mini partide de fotbal, confecționat zmeie, ceramică, desen, pictură, confecționat figurine din baloane, tobogan.

Peste 300 de persoane din întregul cartier au petrecut câteva ore împreună bucurându-se de această binevenită inițiativă, aflată la prima ediție, manifestând dorința de a fi perpetuată pe viitor. Tradiționalul ceaun a constituit agapă frățească apreciată de toți cei prezenți.

Referindu- se la importanța familiei în context actual preotul paroh, dr. Vasile Pop a menționat: ,,Valoarea familiei este valoarea vieții însăși, adevărata formă vie și durabilă de existență. Sensul ei se afirmă și se trăiește în noi și cu noi. Familia este mai mult decât ,,celula societății”, adevărata familie, ca instituție voită și rânduită de Dumnezeu, este puterea formativă a omenirii, locul sacru în care se plăsmuiește și ia chip viața societății umane. Dacă în acest ,,laborator” viața se dezintegrează, se demoralizează și se mutilează, existența umană este predispusă la prejudicii grave, poate iremediabile.

Iată de ce ,,Ziua familiei” nu este doar o comemorare, o sărbătoare, ci, mai ales o regândire a unui modus vivendi al societății noastre secularizate, libertine și nonconformiste. Pentru creștini, mai mult decât orice, familia are nevoie de Hristos și de Biserică: ,,Rămâneţi în Mine şi Eu în voi. Precum mlădiţa nu poate să aducă roadă de la sine, dacă nu rămâne în viţă, tot aşa nici voi, dacă nu rămâneţi în Mine. Eu sunt viţa, voi sunteţi mlădiţele. Cel ce rămâne întru Mine şi Eu în el, acela aduce roadă multă, căci fără Mine nu puteţi face nimic.” (Ioan 15, 4-5).

Preacucernicia Sa a mulțumit tuturor celor care au contribuit la reușita acestei prime ediții: organizatori sponsori și participanți.

Protos. Iustin Popovici

20 (Medium)

22 (Medium)

25 (Medium)

26 (Medium)

29 (Medium)

36 (Medium)

40 (Medium)

44 (Medium)

58 (Medium)

DSC_8793 (Medium)

DSC_8796 (Medium)

DSC_8831 (Medium)

DSC_8833 (Medium)

DSC_8846 (Medium)

DSC_8848 (Medium)

IMG_6373 (Medium)