Slujire Arhierească și binecuvântare de lucrări în Parohia Sălăjeni

În Duminica a 7-a după Paști (a Sf. Părinți de la Sinodul I Ecumenic), 20 mai 2018, Înaltpreasfințitul Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului a poposit în mijloc credincioșilor din Parohia Sălăjeni, Protopopiatul Sebiș.Cu acest prilej, Chiriarhul arădean a săvârșit Sfânta Liturghie arhierească în biserica parohială cu hramul ,,Adormirea Maicii Domnului”, înconjurat de un sobor de slujitori, în prezența oficialităților locale și a numeroși credincioși. Din sobor au făcut parte Pr. Alexandru Botea, Protopopul Sebișului, Pr. Gheorghe Morar din Parohia Macea, Preot Paroh Sandu Costin și Arhid. Tiberiu Ardelean, inspector eparhial.

La momentul rânduit, Înaltpreasfinția Sa a a adresat credincioșilor prezenți un cuvânt de învățătură despre ,,Unitatea credinței și părtășia Sfântului Duh” (cf. Fp. Ap. 20; Ioan 17), adică este îndemnul în rugăciune la Sfânta Liturghie de a se înfăptui și păstra în Biserică și ca o contribuție la buna așezare a lumii. Aceasta face parte din misiunea bisericească ce continuă pe cea a Mântuitorului, după cum reiese și din citirile zilei, adică Rugăciunea Arhierească a Mântuitorului, precum și cuvântarea Sfântului Ap. Pavel către clerul efesian. Chipul unității dumnezeiești este călăuzitor pentru cel al Bisericii, alcătuită din toți cei credincioși. În Anul Centenar al Marii Uniri românești Biserica noastră adâncește, prin învățătură și viață, sensul unității credinței și neamului spre cinstirea făuritorilor de istorie și urmarea lor cu aceiași tărie pe mai departe, a îndemnat Înaltpreasfinția Sa.

În cadrul acestei slujiri, Înaltpreasfințitul Părinte Timotei a săvârșit slujba de sfințire a lucrărilor efectuate la lăcașul de cult, a sfințit o troiță și lucrările de  renovare de la casa parohială.

La finalul Sfintei Liturghii, Preotul Sandu Costin, pentru frumoasa lucrare administrativ pastorală desfășurată în parohie și în semn de apreciere din partea Chiriarhului, a fost hirotesit întru sachelar.

Părintele paroh a mulțumit Înaltpreasfințitului Părinte Timotei pentru slujire și pentru distincția oferită, și în mod special pentru binecuvântarea părintească oferită parohienilor, precum și tuturor oficialităților și credincioșilor prezenți la această sărbătoare a parohiei.

Protos. Iustin Popovici

1

2

4

5

6

7

8

9