Părintele Iacob Bupte, fost vicar administrativ al Arhiepiscopiei Aradului, a trecut la viața cea veșnică

Joi, 24 mai 2018, Părintele Iacob Bupte, fost vicar administrativ al Arhiepiscopiei Aradului, a trecut la viața cea veșnică.

Părintele s-a născut la data de 7 decembrie 1945 în localitatea Moroda, Jud. Arad. Este licențiat în Teologie al Institutului Teologic din Sibiu. A fost hirotonit preot de către PF Patriarh Teoctist, pe atunci episcop al Aradului, la data de 27 octombrie 1968, pe seama Parohiei Chișlaca, Protopopiatul Ineu. Între anii 1972-1979 a fost preot în Parohia Târnova, iar din anul 1979 până în prezent a slujit la Parohia Micalaca Veche.

Din 1 noiembrie 1980 până în anul 2013 a fost consilier economic și vicar administrativ la Centrul Eparhial Arad.

Trupul său neînsuflețit va fi depus, spre un ultim omagiu, la domiciliul din localitatea Vladimirescu iar sâmbătă în biserica ,,Nașterea Domnului” a Parohiei Micalaca Veche II. Slujba înmormântării se va săvârși duminică, 27 mai,  începând cu ora 14:00, tot în această biserică.

Ierarhii, preoții și credincioșii din Arhiepiscopia Aradului se roagă Bunului Dumnezeu să-i așeze sufletul împreună cu drepții și să dăruiască mângâiere membrilor familie îndoliate.

Veșnica lui pomenire!

Preot Iacob Bupte