PS Părinte Emilian Crișanul a participat la hramul bisericii din Parohia Horia

Duminică, 27 mai 2018, la sărbătoarea Pogorârii Sfântului Duh, Preasfințitul Părinte Emilian Crișanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Aradului a fost oaspetele Parohiei Horia, din Protopopiatul Arad, care şi-a serbat hramul bisericii. Ierarhul, însoţit de Arhid. Mircea Proteasa și Arhid. Gheorghe Lehaci, a fost întâmpinat la poarta bisericii de către Protopopul Aradului, preotul Flavius Petcuţ, şi preotul paroh Adrian Murg, împreună cu primarul comunei Vladimirescu, domnul Ioan Crişan, membri ai Consiliului local şi un număr mare de credincioşi. Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie s-a săvârşit într-o atmosferă sărbătorească, în biserica frumos împobobită cu flori şi ramuri de tei.

La momentul rânduit, Preasfinția Sa a rostit un bogat cuvânt de învățătură în care a explicat importanţa sărbătorii Pogorârii Duhului Sfânt şi a lucrării Duhului la nivelul vieţii creştine personale şi comunitare, precum şi în cult şi în creaţie. Preasfințitul Părinte Emilian a împărtășit cu Trupul și Sângele Domnului mulțimea de credincioși, adulţi și copii, care s-au pregătit și au primit dezlegare pentru aceasta.
Îndată după otpustul Sfintei Liturghii s-a săvârşit, după rânduială, Vecernia Plecării genunchilor. A urmat slujba de hram cu înconjurarea bisericii şi rostirea Evangheliilor şi a ecteniilor îndătinate, după care Ierarhul a asistat la un program de dansuri populare susţinut de Ansamblul „Horiana” a elevilor de la Şcoala Gimnazială Horia. La final Preasfinţitul Părinte Emilian i-a felicitat pe credincioşii prezenţi la acest eveniment şi a împărţit iconiţe copiilor şi dansatorilor.

Protos. Iustin Popovici

image

 image

image

image

 image

image

image