Adormirea Maicii Domnului sărbătorită la Mănăstirea Arad-Gai

Miercuri, 15  august 2018, de praznicul Adormirii Maicii Domnului, Preasfințitul Părinte Emilian Crișanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Aradului, s-a aflat în mijlocul obștii monahale de maici de la Mănăstirea ,,Sfântul Simeon Stâlpnicul”, Arad-Gai. Cu acest prilej, Ierarhul a săvârșit Sfânta Liturghie în altarul de vară al așezământului monahal. Din soborul slujitor au făcut parte: Protos. Macarie Deleu, duhovnicul mănăstirii, Pr. Ilie Nădăban de la Parohia Curtici, Pr. Aurel Bonchiș de la Parohia Șega 1, Pr. Tudor Budeanu de la Parohia Macea, Pr. Daniel Dumitru de la Parohia Chișineu Criș 1, Pr. Cristian Ungureanu de la Parohia Zăbalț, Arhid. Mircea Proteasa și Arhid. Gheorghe Lehaci.

Preasfinția Sa a rostit cuvântul de învățătură despre importanța praznicului sărbătorit astăzi, Adormirea Maicii Domnului. Maica Domnului este este mai slăvită decât heruvimii și serafimii pentru că datorită ei, stăpâniile și puterile cerești le-a oferit prin Maria prilejul de a cunoaște mai bine ca înainte bunătatea și înțelepciunea lui Dumnezeu. Ea a fost cântată în insuflările și cuvintele prorocilor înainte de nașterea ei, iar noi, dacă dorim să ne îmbogățim în Dumnezeu, nu am putea face acest lucru fără harurile și mijlocirile Pururea Fecioarei Maria. Prin exemplul de viețuire al Maicii Sfinte învățăm cum să rămânem și să fim oameni, în adevăratul sens al cuvântului.

La final, Preasfințitul Părinte Emilian a transmis binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului și a mulțumit sfințiților slujitori și tuturor credincioșilor prezenți la Sfânta Mănăstire Arad-Gai în această zi de mare sărbătoare.

Protos. Iustin Popovici

2

3

4

5

6

7

9

10

11