Atelier de pictură pe sticlă în Parohia Arad-Bujac

La Centrul Cultural- Pastoral ,,Sfântul Ierarh Nicolae” al Parohiei Arad- Bujac, s-a desfășurat, în perioada 15- 31 iulie a.c., cea de a doua ediție a atelierului de pictură pe sticlă intitulat ,,Icoana din suflet”,  la care au participat copii de vârstă școlară. Sub îndrumarea pictorului profesor Corneliu Artimon, participanții au fost inițiați în tainele picturii pe sticlă. Micii iconari au depus strădanie și pasiune în deprinderea acestei arte, ascultând cu interes îndrumările primite și căutând să își însușească etapele și tehnica de redare a imaginii pe sticlă.

Părintele Vasile Pop, coordonatorul activității, a oferit explicații asupra semnificației icoanei ortodoxe și a modului în care aceasta trebuie realizată și înțeleasă. Încheierea activităților atelierului de pictură s- a desfășurat într-un cadru festiv, urmând ca icoanele realizate, după înrămare, să facă obiectul unei expoziții, care va fi prezentată în cadrul parohiei.

Este a doua ediție a acestui atelier pictural, inițiat în urmă cu un an, ediție  dedicată comemorării anului centenar al Marii Uniri.

Înființat cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Arhiepiscop Dr. Timotei Seviciu și inaugurat de către Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, în anul 2008, Centrul Cultural- Pastoral ,,Sfântul Ierarh Nicolae” funcționează în cadrul Parohiei Ortodoxe Române Arad- Bujac și desfășoară în mod constant activități pastoral- misionare, culturale, social – filantropice și educative, fiind unul dintre Centrele de referință ale eparhiei.

Protos. Dr. Iustin Popovici

2

3

4

5

6

7

8