IPS Părinte Timotei a participat la sesiunea internațională de comunicări științifice cu tema „Aradul – Capitala politică a Marii Uniri“, în cadrul Zilelor Aradului

Marți, 21 august 2018, Înaltpreasfințitul Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, a participat la deschiderea oficială a Sesiunii internaționale de comunicări științifice, dedicată Zilelor Aradului, intitulată ,,Aradul – Capitala politică a Marii Uniri”. La întrunire au participat zeci de istorici din județul Arad, dar și din alte județe ale țării și chiar din străinătate.
Evenimentul a avut loc în Sala Regele Ferdinand de la Primăria Municipiului Arad, în sala Senatului de la Universitatea „Aurel Vlaicu“, în sala Senatului de la Universitatea de Vest „Vasile Goldiș“ și în sala „Astra“ de la Biblioteca Județeană „A.D. Xenopol“.
Deschiderea oficială a sesiunii internaționale de comunicări științifice a început la ora 9.15, în sala Regele Ferdinand. Cu acest prilej, ÎPS Dr. Timotei Seviciu, Arhiepiscopul Aradului a rostit o alocuțiuni cu privire la importanța acestei întruniri științifice la Arad, în Anul Centenar. Chiriarhului arădean i-au urmat la cuvânt domnul ing. Gheorghe Falcă, primarul Municipiului Arad, domnul Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad, reprezentanți ai celor două universități arădene, domnul prof. univ. dr. Corneliu Pădurean, președintele Asociației „Ștefan Cicio Pop”, domnul conf. univ. dr. Sorin Bulboacă, președintele Societății de Științe Istorice din România – Arad, domnul dr. Doru Sinaci, directorul Bibliotecii Județene „Alexandru D. Xenopol” Arad. După acest moment de debut, lucrările sesiunii s-au desfășurat pe secțiuni.
În cadrul evenimentului au avut loc lansări de carte, dar și vernisajul expoziției de carte „1834 – Arad, oraș liber regesc“.
Sesiunea internațională de comunicări științifice dedicată Zilelor Aradului „Aradul – Capitala politică a Marii Uniri“ este organizată de Primăria Municipiului Arad și Centrul Municipal de Cultură Arad în colaborare cu Consiliul Județean Arad, Centrul Cultural Județean Arad, Biblioteca Județeană „A.D. Xenopol“, Arhiepiscopia Aradului, Serviciul Județean Arad al Arhivelor Naționale.
Protos. Iustin Popovici

image

image

image

image

image