Bucuria revederii manifestată prin cântare în Parohia Prunișor

Duminica după Înălțarea Sfintei Cruci a însemnat o reală bucurie pentru membrii comunității eclesiale din Prunișor, datorită faptului că după multe decenii un fiu al satului și în același timp al vrednicului de pomenire pr. Ionuțaș Aurel (fost preot al acestei parohii), s-a reîntos în satul de obârșie.
În primul rând, această bucurie a fost prilejuită de participarea la Sfânta Liturghie, în cadrul căreia s-au împărtășit foarte mulți tineri și credincioși cu Trupul și Sângele Domnului nostru Iisus Hristos.
În al doilea rând, creștinii care au luat parte la săvârșirea Sfintei Liturghii, și-au putut înmiresma sufletul prin audierea cântărilor interpretate cu multă măiestrie de membrii corului din Parohia Micălaca Veche II, din această formație corală făcând parte și domnul Ionuțaș Ionel (fiu al satului).
​Această parohie a fost onorată prin prezența acestor oameni, care cu adevărat și-au arătat toată dragostea și respectul pentru cântarea divină. Prin vocile magistrale, prin pacea lăuntrică și prin cântarea executată cu multă gingășie, aceștia au descoperit pe Dumnezeu creștinilor prezenți, arătându-le că Dumnezeu este prezent în chip real și prin cântare și în același timp, reliefând faptul că muzica este cea care întărește pe creștin în crezul său drept-slăvitor. Consider că este elocvent să amintesc un citat celebru al marelui muzician, compozitor român George Enescu: „Cum cred în muzica pe care am iubit-o atât, cred și în Dumnezeu, care m-a creat”.
Acest eveniment important din viața parohiei nu s-ar fi putut realiza fără dragostea distinsei doamne dirijor, Roșu Laura, onoraților membrii ai corului, domnului Ionuțaș Ionel, stimaților credincioși ai acestei parohii și nu în ultimul rând, copiilor și tinerilor parohiei care și-au arătat adevărata lor identitate de români prin portul popular specific acestui sat.
Pr. Avram Florin-Ioan

image

image

image

image