PS Părinte Emilian Crișanul a participat la deschiderea oficială a Festivalului medieval la Arad

Vineri, 21 Septembrie 2018, Preasfințitul Părinte Emilian Crișanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Aradului, a participat la deschiderea oficială a Festivalului Medieval ce se desfășoară la Arad, sub genericul ,,Aradul în anul 1000″, în organizarea Asociației pentru Promovarea Istoriei și Artei Medievale Lupus Dacus Arad. Evenimentul s-a deschis printr-o conferință al cărei scop este reconstituirea istorică a aspectelor sociale, economice și culturale ale Aradului medieval, în Sala Ferdinand a Primăriei Municipiului Arad și a fost urmată de un mic concert de muzică medievală europeană.
Parteneri ai evenimentului sunt Primăria Municipiului Arad, Centrul Municipal de Cultură Arad, Arhiepiscopia Aradului, Universitatea „Aurel Vlaicu” Arad, Biblioteca Județeană „A. D. Xenopol” Arad, Complexul Muzeal Județean Arad și Serviciul Județean Arad al Arhivelor Naționale.
Festivalul va continua și-n zilele de sâmbătă, 22 septembrie și duminică, 23 septembrie, în Piața Avram Iancu, unde arădenii vor putea participa la workshop-uri, ateliere de creație, prezentări de echipament militar, antrenamente de formații de luptă, expoziții, demonstrații de tir etc., toate cu specific medieval.
Sâmbătă seara va avea loc Marele Spectacol Medieval – Simfonic Aradul la anul 1000, iar atmosfera va fi întregită de jonglerii cu foc, pe muzica Lupus Dacus Simfonic, realizate de Deep 6 Project.
Festivalul s-a desfășurat în mai multe părți ale țării dar și în străinătate, pe parcursul a 16 ani de la debut, și este organizat de către domnul Andrei Moț, director artistic al evenimentului.

Protos. Iustin Popovici

image

image

image

image

image