Sfânta Liturghie Arhierească și binecuvântare de lucrări în Parohia Crocna

Duminica dinaintea Înălțării Sfintei Cruci, 9 Septembrie 2018, a fost pentru Parohia Crocna din Protopopiatul Sebiș o zi de aleasă sărbătoare. Înaltpreasfințitul Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului după ce a fost întâmpinat de credincioși și oficialități, a săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie dimpreună cu slujba de binecuvântare a lucrărilor de înfrumusețare a bisericii parohiale cu hramul ,,Pogorârea Sfântului Duh”. Din soborul de preoți prezenți au făcut parte Pr. Silviu Faur – consilier bisericesc, Arhid. Tiberiu Ardelean – inspector eparhial, Pr. Protopop Botea Alexandru din Parohia Dieci, Pr. Pop Cristian din Parohia Revetiș și Pr. Costea Ioan din Parohia Peșteana, jud. Hunedoara.În cuvântul de învățătură, Chiriarhul arădean a vorbit despre ,,Școala Sfintei Cruci” (în baza citirilor scripturistice: Gal. 6, Ioan 3), arătând legătura sărbătorilor zilei, și anume: a Sfinților și Drepților dumnezeiești Părinți Ioachim și Ana, părinții Sfintei Fecioare Maria, amintind praznicul nașterii ei, cel dintâi după Indiction; Duminica Sfinților Părinți de la Sinodul al III-lea Ecumenic, cel care a formulat adevărata învățătură a Bisericii despre Preasfânta Născătoare de Dumnezeu; totodată, Duminica dinaintea Înălțării Sfintei Cruci, dând prilejul a cugeta la pilda urmării Mântuitorului de către însăși Maica Sa, totul tinzând spre praznicul următor. Astfel, la școala Maicii Domnului și a Sfintei Cruci, a îngerilor și a sfinților, primesc învățătură și dar toți creștinii pentru înaintarea continuă pe calea mântuirii, a subliniat Înaltpreasfinția Sa.
În cadrul slujbei s-au înălțat rugăciuni pentru elevii care încep școala și s-a dat citire Mesajului P.F. Părinte Patriarh Daniel cu prilejul începerii anului școlar. Copiii s-au împărtășit cu Trupul și Sângele Domnului și au primit fiecare câte o iconiță a Maicii Domnului, care să-i călăuzească totdeauna.
Răspunsurile liturgice au fost date într-un mod armonios de ,,Grupul vocal Trifon Lugojan” din Arad condus de tânărul Marinel Roz, fiu al satului Crocna.
La sfârșitul slujbei Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Timotei și soborul de preoți au binecuvântat și lucrările de înfrumusețarea efectuate la casa parohială.
Pentru toată strădania în această parohie, Înaltpreasfințitul Arhiepiscop Timotei a acordat Părintelui Bej Florin distincția de iconom. În semn de mulțumire, pe lângă cuvintele alese, Părintele paroh a oferit Înaltpreasfințitului Părinte Timotei o icoană a Maicii Domnului și o cruce lucrată în email, întrucât suntem în Duminica dinaintea Înălțării Sfintei Cruci.
Părintele paroh a mulțumit Înaltpreasfințitului Părinte Timotei pentru toată dragostea și purtarea de grijă, a mulțumit oficialităților, binefăcătorilor și tuturor credincioșilor prezenți.
Protos. Iustin Popovici

image

image

image

image

image

image

image