IPS Părinte Timotei a participat la Ruga Bisericii Ortodoxe din Mândruloc

În după-amiaza zilei de 9 septembrie 2018, credincioșii parohiei din Mândruloc au trăit momente de sărbătoare și bucurie duhovnicească prilejuite de desfășurarea celei de a patra ediții a ,,Rugii Bisericii Ortodoxe’’ din Mândruloc la care a fost prezent și Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Dr. Timotei Seviciu, Arhiepiscopul Aradului, înconjurat de un sobor de preoți.
În cuvântul de învățătură, cu referire la Sinaxarul zilei, Chiriarhul a subliniat însemnătatea hramului bisericii ca un moment de comuniune a enoriașilor și a celor apropiați lor, edificator pentru întreaga viață obștească a locului, adică privind și caracterul popular al sărbătorii.
Prin acest eveniment, s-a dorit pe de o parte cinstirea Maicii Domnului ocrotitoarea bisericii parohiale, iar pe de altă parte valorificarea tradițiilor populare locale, având caracterul unei ,,Rugi bănățene”. Manifestarea a debutat cu săvârșirea unei slujbe de Tedeum prin intermediul căreia s-a adus mulțumire lui Dumnezeu pentru binefacerile revărsate peste comunitatea locală și parohială ocrotită de Maica Domnului. Cu acest prilej s-a dat citire mesajului PF Patriarh Daniel cu prilejul începutului noului an școlar.

La finalul slujbei s-a săvârșit și rânduiala tăierii colacului și a binecuvântării prinoaselor oferite de către familia

La manifestare au participat şi reprezentanţii autorităților locale, tineri îmbrăcați în straie populare și numeroși credincioși din parohie și împrejurimi.

Preotul paroh a evidențiat însemnătatea momentului aducând mulțumiri tuturor celor prezenți pentru bucuria de a fi împreună la acest ceas de sărbătoare dar și pentru împlicare deosebită a credincioșilor în organizarea frumosului eveniment.

În continuare, după parada portului popular, a avut loc la Căminul Cultural din localitate o frumoasă prestație cultural-artistică realizată de ansambluri folclorice și tineri interpreți de muzică populară, în prezența autorităților locale și a unui numeros public.

De asemenea, au încântat publicul prezent și câțiva interpreți de muzică populară din localitate, cei prezenți bucurându-se și de o agapă frățească oferită de credincioșii Parohiei Ortodoxe Române din Mândruloc.

image

 image