Cerc pastoral-misionar în Parohia Răpsig

În Duminica dinaintea Înălțării Sfinte Cruci în Biserica „Nașterea Maicii Domnului” din Parohia Răpsig, începând cu orele 16:00, s-au întrunit preoții Cercului Pastoral – Misionar nr. 2 Beliu, coordonați din încredințarea Înaltpreasfințitului Părinte Dr. Timotei Seviciu Arhiepiscopul Aradului, de Părintele Radu-Petrică Belle de la Parohia Bochia.
Întrunirea a debutat cu săvârșirea Tainei Sfântului Maslu, luând parte credincioșii parohiei cât și cei din parohiile învecinate.

Din sobor împreună cu Părintele coordonator Radu – Petrică Belle și Părinte paroh Ioan Vatrici au făcut parte: Părintele Ioan Huțiu de la Parohia Beliu, Părintele Nicolae Ciocan de la Parohia Archiș, Părintele Petru Ardelean de la Parohia Chișlaca, Părintele Ionel Morar de la Parohia Seliște, Părintele Florin Culda de la Parohia Vasile Goldiș, Părintele Răzvan Trip de la Parohia Bocsig-Gară, Părintele Nicușor Trânc de la Parohia Susag, Părintele Ovidiu Oprișa de la Parohia Rogoz de Beliu și Părintele Sorin-Gheorghe Streulea de la Parohia Ciuntești. După terminarea slujbei, Părintele Nicolae Ciocan, a rostit un emoționant cuvânt de învățătură plecând de la pericopa evanghelică ce sa citit dimineață în cadrul Sfintei Liturghii, amintind de Proorocul Moise, cel ce a înălțat șarpele de aramă în pustie; și de Sfânta Cruce ca simbol al mărturisiri de credința în viața fiecărui creștin. Părintele a prezentat și referatul cu tema „Unirea de la 1918 și consecințele ei bisericești” având în vedere că Sfântul Sinod a proclamat anul acesta ca fiind ,,Anul Omagial al unității de credință și de neam” și ,,Anul comemorativ al Făuritorilor Marii Uniri din 1918”.
La finalul întrunirii, Părintele Paroh, a mulțumit Maicii Domnului, ocrotitoarea bisericii, preoților și tuturor celor prezenți. Seara s-a încheiat cu o agapă frățească, dăruită de credincioșii parohiei.

Pr. Sorin-Gheorghe Streulea,
Parohia Ciuntești

image

image

image