Ziua Pompierilor, sărbătorită anticipat la Arad

Marți, 11 septembrie 2018, Înaltpreasfințitul Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, a participat la manifestările dedicate Zilei Pompierilor, în fața Primăriei Arad. Cu acest prilej, Chiriarhul a săvârșit o slujbă de binecuvântare și a rostit o alocuțiune despre rolul acestora în viața societății, ,,fiind gata oricând să-și dea propria viață pentru a salva alte vieți”.
După defilarea celor 11 plutoane de pompieri – în cadrul căreia au putut fi văzute Drapelul de Luptă al ISU Arad și Garda Drapelului – pe traseul Andrei Șaguna, de la sediul ISU Arad, strada Octavian Goga – strada Horia, destinația fiind Primăria Arad, a urmat prezentarea unei duzini de autospeciale folosite de pompieri la intervenții, totul încheindu-se pe malul Mureșului, în zona pasarelei, unde mai multe ambarcațiuni din cadrul inspectoratului de pompieri au oferit un spectacol celor prezenți, cu fumigene în culorile drapelului. Înainte de acesta, trei aparate de zbor au survolat zona – spre încântarea celor prezenți.
Anul acesta se împlinesc 170 de ani de la Bătălia din Dealul Spirii – care a avut loc în 1848, la București, între compania de pompieri condusă de Căpitanul Pavel Zăgănescu și un corp de armată al Imperiului Otoman, Ziua Pompierilor din România fiind exclusiv legată de acest fapt.
Protos. Iustin Popovici

image

image

image

image

image

image

image

image