,,CEAI BUN PENTRU SUFLET” pentru preoții pensionari din Arhiepiscopia Aradului

Cu prilejul manifestărilor dedicate Zilei Persoanelor Vârstnice la nivel mondial – 1 octombrie, pentru al cincilea an consecutiv, în Arhiepiscopia Aradului s-a desfășurat cu binecuvântarea Chiriarhului, programul filantropic „Ceai bun de suflet” la inițiativa Asociației Filantropia Arad. În toată luna octombrie, în parohiile arădene se vor desfășura activități dedicate persoanelor vârstnice.O activitate inedită, care s-a bucurat și de prezența Întâistătătorului Eparhiei – Înaltpreasfințitul Părinte Timotei Arhiepiscopul Aradului, a fost întâlnirea preoților pensionari la Centrul misionar pastoral „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” al Parohiei Ortodoxe Arad Grădiște I, prin purtarea de grijă a părintelui paroh Mihai Blaj – consilier economic al Arhiepiscopiei. Aici au fost invitați la ceai toți cei 60 de preoți pensionari din Arhiepiscopia Aradului, participând doar cei care au avut posibilitatea deplasării.

Invitația la ceai a fost un bun prilej de a petrece împreună cu preacucernicii părinți timp de câteva ore și de a povesti despre frumoasa pastorație pe care au cultivat-o în parohiile lor, despre amintiri frumoase care îi leagă, dar și despre problemele actuale cu care se confruntă preoții după ce se pensionează. Având în vedere și faptul că Sfântul Sinod a proclamat anul acesta Anul Omagial al unității de credință și de neam și Anul comemorativ al făuritorilor Marii Uniri din 1918, preacucernicii părinți au purtat discuții și pe această temă. Nu a fost lăsată la o parte nici problema Referendumul pentru familie din 6-7 octombrie 2018, preacucernicii părinți subliniind necesitatea modificării Constituției României prin care să fie definită familia ca uniunea liber consimțită între un bărbat și o femeie, așa cum a fost dintotdeauna în țara noastră.

În finalul întâlnirii, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop a adresat un cuvânt de întărire sufletească și i-a felicitat pe toți cei prezenți pentru rodnica pastorație a celor prezenți, urându-le sănătate și îndelungată înzilire, putere în slujirea la Sfântul Altar și de acum înainte, cu aceeași dragoste și râvnă.

 „Se dorește prin această acțiune promovarea solidarității între generații și implicarea celor în vârstă în viața comunității prin aportul experienței lor de o viață. Ideea întâlnirii cu preoții pensionari s-a născut din dragostea pe care o avem față de aceștia, din recunoștință pentru munca depusă în ogorul Domnului și din respectul ce se cuvine să îl acordăm preoților ce au slujit înaintea noastră în biserică.”– a menționat inițiatorul programului, părintele Gabriel Mariș consilier social al Arhiepiscopiei Aradului.

La întâlnirea de suflet au participat și Preacuviosul Părinte Iustin Popovici consilier cultural eparhial și Preaonoratul Părinte Flavius Petcuț protopopul Aradului.

Asociația Filantropia Arad

2

3

4

5

7

8

9