Hramul bisericii din Roșia Nouă

În duminica a XXIV-a după Rusalii credincioșii Parohiei Ortodoxe Române Roșia Nouă și Obârșia s-au adunat cu mic cu mare la biserica strămoșească din sat cu hramul „ Sfântul Mare Mucenic Dimitrie Izvorâtorul de Mir pentru al cinsti pe ocrotitor. Programul slujbelor a început cu orele 9:30 când s-a săvârșit Acatistul Sfântului Mare Mucenic Dimitrie, după care a urmat săvârșirea Sfintei Liturghii cu înconjurate lăcașului de cult cu participarea autorităților locale reprezentate prin domnișoara primar și domnului vice-primar. Un moment emoționant în cadrul Sfintei Liturghii a fost împărtășirea unui număr mare de copii la care au luat parte copii ai parohiei precum și copii din alte parohii.

După orele 13:30 în prezența preoților din cadrul Cerului Misionar Săvârșin a avut loc Taina Sfântului Maslu.  Din sobor au făcut parte: Pr. Ic. Stav. Mădăluță Călin-Dorin, parohia Săvârșin, coordonatorul cercului misionar Săvârșin, Pr. Ic. Stav. Volungan Eugen, parohia Ostrov, Pr. Ic. Stav. Dimitriu Ștefan, parohia Petriș, Pr. Ic. Bălănescu Ionel, parohia Ilteu, Pr. Ile Gheorghe, parohia Vărădia de Mureș și Pr. Ic. Craveț Cătălin-Dumitru, preot paroh. La momentul cuvenit Părintele Mădăluță Călin-Dorin a rostit un cuvânt de învățătură în care a subliniat necesitatea „sfințirii vieții prin sfintele slujbe ale Bisericii, dar și dobândirea sfințeniei prin Sfânta Taină a Împărtășaniei”.

La finalul preotul paroh a mulțumit preoților pentru prezență, Autorităților locale: domnișoarei primar Irina Onescu și domnului vice-primar Bîlc Aurel, tuturor credincioșilor care au ajutat la pregătirea hramului, precum și credincioșilor prezenți. Sărbătoarea s-a încheiat cu o agapă frățească la Căminul cultural din sat.

 A transmis Pr. Cătălin Craveț

20181028_143059

20181028_122126

received_322673728560061