Teatru de păpuși în Parohia Sederhat

Cu ocazia sărbătoririi Sf Mc Dimitrie izvoratorul de mir, a Sf Dimitrie Basarabov si a Sf Iachint de Vicinia, sfinții sărbătoriți pe „colina bucuriei”, copiii parohiei Sederhat au participat și ei la o „colină a bucuriei” unde au impartit zambete si voie buna pentru părinții lor.  Ca urmare a unui parteneriat între Gradinita Sederhat si Parohia Ortodoxă Română Sederhat a avut loc un spectacol de teatru de păpuși unde copiii au fost cei  care au dat viață personajelor din spectacol.

Beneficiarii acestui eveniment au fost copiii din satul Sederhat. Aceștia au putut să participe la un teatru de păpuși organizat în incinta căminului cultural pus la dispoziție de către Primăria Orașului Pecica. Este pentru prima dată când în satul Sederhat sa desfășurat un spectacol de teatru.

Scopul urmarit la acest eveniment a fost acela de a aduce pe aceeași treapta pe totii copiii indiferent de starea lor socială și de puterea financiară de care dispun parintii lor. După ce sa terminat spectacolul copiii din sat cât și  părinții acestora  și-au adus aminte de bucuria pe care o au atunci când sunt cu totii uniți. Iar cufărul fermecat care ia unit la început plini de emotie la sfârșit le-a oferit o surpriză dulce cu fântână de ciocolată, frigarui din fructe precum si acadele de casa si salam de biscuiți toate facute de către doamna educatoare împreună cu copiii din sat.

O buna parte din costul spectacolului a fost suportată de catre Parohia Ortodoxă Română Sederhat iar părinții copiilor au contribuit cu o suma modica cât să acopere partea dulce a evenimentului.

La sfârșit fiecare persoană care a participat s-a bucurat de fericirea celui de lângă el.

Pr. Mureșan Arxinte

20181026_172641

20181026_173000

20181026_175103

received_239284743435418