MOMENT FESTIV LA ÎNCEPUT DE AN ȘCOLAR ÎN PENITENCIARUL ARAD

Ziua de 16 octombrie a reprezentant un moment de aleasă bucurie și emoţie pentru angajații Penitenciarului din Arad precum și pentru profesorii și elevii Școlii Naționale de pregătire a Agenților de Penitenciare Târgu Ocna- Secția Arad, care la invitația domnului subcomisar dr. Dan Halchin, directorul Penitenciarului Arad, au participat, in cadrul Penitenciarului, la festivitatea de deschidere a noului an școlar. Evenimentul a început la orele 11 cu săvârşirea slujbei de deschidere a noului an școlar, specifică acestui moment.
La eveniment au participat reprezentanți ai Arhiepiscopiei Aradului și a Școlii Naționale de pregătire a Agenților de Penitenciare-Târgu Ocna, dintre care amintim pe: Înalpreasfințitul Arhiepiscop dr. Timotei Seviciu, Arhiepiscop al Aradului, Pc. Pr. Maris Gabriel- Consilier social în cadrul Arhiepiscopiei Aradului, Comisar șef Vasile Scutaru- Directorul Școlii Naționale de pregătire a Agenților de Penitenciare-Târgu Ocna , Pc. Preot capelan Florin Smarandi, coordonator al preoților de penitenciare, directorii sectoarelor administrative din Penitenciarul Arad, Comisar șef Florian Marius Ugron- șef Structură de învățământ a SNPAP- Secția Arad, comisar șef Delia Halchin alături de toți profesorii acestei instituții șscolare din vestul României, și Pr. Vlad Onet- preot capelan al Penitenciarului Arad.

Întalnirea a fost prezidată de domnul subcomisar dr. Dan Halchin, directorul Penitenciarului Arad. Acesta a rostit un frumos cuvânt de bun venit elevilor care doresc să devină agenți de penitenciare, felicitându-i pentru munca depusă până în acest moment, îndemnându-i la disciplină și seriozitate pentru a-și împlini ceea ce și-au propus în cariera lor de funcțioanri publici cu statut special. Domnul director, a oferit cuvântul tuturor invitaților prezentați mai sus amintiți pentru a oferi acestor elevi sfaturi și îndemnuri pentru viitor.

În deschidere, în cuvântul Îps. Timotei s-au regăsit numeroase îndemnuri pentru cei care doresc să devină lucrători de penitenciare, care astăzi stau în fața unei noi etape din viața lor, elevi ai Școlii Naționale de pregătire a Agenților de Penitenciare Târgu Ocna. Înalpreasfințitul Arhiepiscop dr. Timotei Seviciu, Arhiepiscop al Aradului a tâlcuit celor prezenți pericopele apostolice și evanghelice ce s-au citit în cadrul slujbei, arătând că inima omului nu este altceva decât ogorul în care omul să lucreze pentru ca sămânța cea bună primită în dar de la Dumnezeu, să cadă intr-un pământ roditor. A evidențiat faptul că intreaga lege este cuprinsă în Decalogul lui Moise, noi fiind cei care trebuie să implinim ceea ce este de folos pentru Societate și semeni în folosul dobândirii celor cerești, ca răsplată de la Dumnezeu în masura Legii divine regăsite în paginile Sfintei Scripturi, învățătură care ne îndeamnă sa-i cercetăm și pe cei din temnițe.

La final, a oferit cuvântul domnului comisar șef Vasile Scutaru, care în calitate de director al Școlii Naționale de pregătire a Agenților de Penitenciare Târgu Ocna, a felicitat și el la rândul lui acești elevi pentru truda și râvna de care au dat dovada, simțindu-se încrezător că la finalul acestui an școlar toți elevii se vor bucura de absolvire. A precizat că această misiune chiar dacă nu este una ușoară dar are și satisfacții și bucurii. A menționat cu bucurie și emoție că această școală pe care o conduce a ajuns la un nivel de maturitate și profesionalism, motiv pentru care mulțumește predecesorilor săi care s-au străduit să o aducă la acest nivel. A menționat și faptul că acest lucru se poate spune și de secția din Arad, care are un nivel de pregătire foarte bun, profesori implicați și devotați acestei munci reușind ca în anul școlar care a trecut să facă o imagine foarte bună, oferind elevilor care au învățat aici în Arad,satisfacția promovabilității în procent de 100% la examenul final, susținut la Târgu-.Ocna. Este motivul pentru care se bucura și-i îndeamnă în aceste momente de bucurie și încărcătură emoțională atât pe profesori cât și pe elevi să repete performanța anilor trecuți.

Preot capelan Vlad Oneț

image

image

image

image