Parohia Micălaca Veche I și-a primit noul preot paroh

În seara zilei de 7 octombrie, în biserica Parohiei Micălaca Veche I a avut loc un eveniment deosebit, instalarea noului preot paroh, în persoana părintelui dr. Paul-Sebastian Orădan. După slujba Vecerniei a avut loc ceremonia îndătinată de instalare, oficiată de către Protopopul Aradului, pr. Flavius Petcuț, ca delegat al Înaltpreasfințitului Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului.

Un ales sobor de preoți, în frunte cu părintele protopop, au săvârșit slujba Vecerniei participând, totodată, și la instalarea noului preot. Din sobor au făcut parte: pr. dr. Cristinel Ioja, decanul Facultății de Teologie din Arad, pr. Traian Micoroi, parohul Catedralei Vechi, părinți și diaconi slujitori ai Catedralei Vechi, precum și ai parohiilor învecinate, fostul preot paroh, Pavel Goldiș și ceilalți părinți slujitori ai Parohiei Micălaca Veche I.

În cadrul ceremoniei de instalare s-au înmânat noului preot paroh Sf. Evanghelie și Sf. Cruce, ca simboluri ale misiunii și demnității preoțești, de către părintele protopop. În cuvântul rostit cu acest prilej, protopopul Aradului a amintit de chemarea sfântă a preotului de a vesti Evanghelia, mai ales în lumea de azi, dar și cinstea de care este învrednicit preotul, subliniind și calitățile noului preot paroh integrat într-o tradiție de slujire pilduitoare a preoților istoricei parohii din Micălaca Veche.

Părintele Pavel Goldiș, fostul paroh, care a slujit în această parohie aproape 30 de ani, a mulțumit colaboratorilor săi, credincioșilor și membrilor Consiliului parohial, asigurându-l pe nou paroh de toată deschiderea și frățeasca dragoste.

În finalul slujbei, părintele Paul-Sebastian Orădan, a adresat un cuvânt noilor săi păstoriți. Cuvântul noului preot paroh a adus în fața celor prezenți modelul slujirii lui Hristos, adică cel al slujirii lui Dumnezeu și al oamenilor, model pe care s-a angajat să-l urmeze. În al doilea rând, noul preot și-a exprimat dorința de a continua frumoasa tradiție cultivată în această parohie de preoții slujitori și de credincioșii ei. Totodată, părintele Paul Orădan a chemat pe noii săi păstoriți la rugăciune și comuniune, la dialog și împreună-slujire pentru a da lumii mărturia adevăratei slujiri a lui Hristos.

Corul parohiei a dat o parte din răspunsurile slujbei de seară, iar strana celelalte răspunsuri rânduite din cadrul slujbei de seară. Biserica a fost plină de credincioși care l-au felicitat pe noul lor păstor, mulțumind totodată celui care i-a păstorit vreme de aproape trei decenii.

Amintim că noul preot paroh al Parohiei Micălaca Veche I a slujit ca diacon la Catedrala Veche, vreme de șapte ani, este doctor în teologie și secretar protopopesc.

Protos. dr. Nicolae M. Tang

2

3

4

5

6

1