Vizită chiriarhală și binecuvântare de troiță în Parohia Bocsig

În Duminica a 20-a după Rusalii, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Timotei a poposit în Parohia Bocsig, Protopopiatul Ineu unde a sfințit troița restaurată de preotul locului Dragoș Teodor și celelalte lucrări efectuate la Sfânta Biserică, continuând apoi cu săvârșirea Vecerniei alături de un ales sobor de preoți format din pr. Zaha Adrian, Protopopul Ineului, pr. Călin Negruț, pr. Roșu Pavel, pr. Oneț Bogdan, pr. Trip Răzvan și pr. Dragoș Teodor, parohul locului.La momentul cuvenit, Înaltpreasfinția Sa a rostit un cuvânt de învățătură în care s-a referit la însemnătatea monumentelor, mai ales a celor consacrate eroilor patriei care au dovedit jertfelnicie pentru toate valorile acesteia. Ridicarea troiței în anul sărbătoririi Centenarului Marii Uniri este grăitoare pentru întreaga cronică a localității care înscrie vrednicia oamenilor ei și care i-au adus un prestigiu unanim recunoscut, a subliniat Chiriarhul arădean.

În finalul cuvântului, Înaltpreasfinția Sa a evidențiat munca părintelui Teodor Dragoș în  parohia Bocsig, deși o păstorește doar de un an, conferindu-i acestuia rangul de Iconom.

Părintele Dragoș Teodor a mulțumit Înaltpreasfințitului Părinte pentru dragostea pe care a arătat-o față de Parohia Bocsig  și pentru încrederea de a-l numi preot în această parohie, precum și tuturor celor care au făcut posibil împlinirea acestui proiect de înfrumusețare a sfântului locaș, oferindu-i Înaltpreasfințitului Părinte Timotei, din partea sa și a credincioșilor, o icoană pe sticlă cu hramul sfintei biserici, Sfântul Mare Mucenic Gheorghe.

Protos. Iustin Popovici

2

3

4

5

6